NAGAĐANJA O ZDRAVLJU KANCELARKE

MERKEL JEDVA DISALA DOK JE DAVALA IZJAVU U NJEMAČKOJ AMBASADI U PARIZU Glasnogovornik tvrdi da je bez daha ostala jer se brzo uspinjala stubama

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 15.07.2019. u 19:09

German Chancellor Angela Merkel arrives to attend the traditional Bastille Day military parade on the Champs-Elysees Avenue in Paris, France, July 14, 2019. REUTERS/Charles Platiau
REUTERS

Kancelarka Angela Merkel ostala je bez daha za vrijeme izjave za medije tijekom vikenda jer se brzo uspinjala stubama, rekao je glasnogovornik vlade Steffen Seibert u ponedjeljak u pokušaju da stane na kraj nagađanjima o njezinu zdravlju.

"Kancelarka se vrlo brzo uspinjala stubama kako bi stigla na vrijeme na mjesto gdje je čekaju novinari, te zatim odmah dala izjavu", rekao je Seibert u Berlinu.

"Apsolutno nema ništa posebno za objaviti, a pogotovo nikakvih razloga za nagađanja", dodao je.

Kancelarka je dala kratku izjavu za medije u nedjelju u rezidenciji njemačkog veleposlanika u Parizu o svojoj nazočnosti na vojnoj paradi u povodu francuskoga nacionalnog praznika, dana pada Bastille. Za vrijeme te kratke izjave teško je disala.

Merkel je bila u žurbi jer je išla na ručak s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, rekao je Seibert.

U Njemačkoj se već tjednima vrte nagađanja o njezinu zdravlju, nakon što se u tri navrata vidljivo tresla na javnim događajima.

Prvi put je rekla da je razlog tome dehidracija, a zatim da je bila riječ o psihološkoj obradi prvog napada.

Međutim tijekom nedjeljne parade, Merkel je stajala za vrijeme francuske državne himne i pozdravljala sudionike, a da se problem nije pojavio.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo