BIVŠA PRVA DAMA SAD-a

MICHELLE OBAMA OTVORILA DUŠU Otkrila sve o traumatičnom događaju od prije 20 godina: 'Osjećala sam se izgubljeno jer o tome se nije pričalo...'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 09.11.2018. u 17:03

U.S. President Barack Obama (L) walks with First lady Michelle Obama (2nd R) and their daughters Malia and Sasha on the South Lawn of the White House upon their return to Washington following a two-week vacation on Martha's Vineyard in Massachusetts August 23, 2015. REUTERS/Yuri Gripas - GF10000180860
Yuri Gripas / REUTERS

Barack Obama, Malia Obama, Michelle Obama i Sasha Obama

Bivša američka prva dama Michelle Obama otkrila je da je prije 20 godina imala spontani pobačaj te da su ona i bivši američki predsjednik Barack Obama začeli svoje dvije kćeri umjetnom oplodnjom. 

Michelle Obama (54) opisala je kako se par borio s neplodnošću u svojoj memoarskoj knjizi "Becoming" koja uskoro izlazi. Dio knjige posvećen je početku veze i braka s Barackom te njezin put do majčinstva.

"Pokazalo se da iako je riječ o dvoje ljudi koji žele postati roditelji, gaje duboku ljubav i imaju iznimnu radnu etiku, oni ne mogu začeti dijete", napisala je Obama u knjizi.

Kada je Michelle konačno ostala trudna, nekoliko tjedana poslije imala je spontani pobačaj.

"Osjećala sam se izgubljeno i usamljeno i imala sam osjećaj kao da sam podbacila, jer nisam znala koliko su pobačaji česti, o njima ne razgovaramo", kazala je bivša prva dama u intervjuu tv mreži ABC, čiji se dijelovi emitiraju u petak.

U nastavku knjige je otkrila da su joj tretmani protiv neplodnosti omogućili da začne svoje prvo dijete, Maliju, a potom i drugu kći Sashu.

"Biološki sat je stvaran", kazala je Michelle. Kada je ušla u kasne tridesete godine, ona i njezin suprug odlučili su se za umjetnu oplodnju.

"Mislim da je najgora stvar koju mi žene radimo jedna drugoj to da ne dijelimo istinu o našim tijelima i kako ona funkcioniraju i kako ne funkcioniraju", kazala je.

Memoari Michelle Obama trebali bi biti objavljeni u utorak. Cijeli razgovor s novinarkom Robin Roberts biti će na ABC-u emitiran u nedjelju navečer.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo