BiH

Migranti kontrolirani i vraćeni iz Posušja uz granicu s Hrvatskom prema Sarajevu

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 25.04.2018. u 18:21

Gevgelija,221115.
Nekoliko stotina ekonomskih migranata zaustavljeno je na Makedonsko-Grckoj granici. Zaustavljeni su nakon odluke Srbije,Hrvatske i Slovenije o selektivnom propustanju migranata iz Sirije,Avganistana i Iraka. Ekonomski migranti protestiraju na pruzi na samom granicnom prijelazu.
Foto: Maja Zlatevska / CROPIX
Maja Zlatevska / Ilustracija / CROPIX

Pripadnici Granične policije kontrolirali su devet afganistanskih migranata na području općine Posušja, koja se nalazi uz granicu s Hrvatskom, te su ih nakon toga u srijedu uputili prema Sarajevu, gdje se nalazi prihvatni centar.

Kako je za medije potvrdila glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković, granični policajci su u Posušju kontrolirali državljane Afganistana koji su kod sebe imali potvrde s namjerom podnošenja zahtjeva za azilom, koje je izdao terenski ured Istočno Sarajevo Službe za poslove sa strancima BiH.

- Među njima je bilo žena i maloljetnika. Riječ je o osobama koje imaju slobodu kretanja u BiH u ograničenom vremenskom razdoblju - rekla je Dujković.

Nakon toga Afganistanci su odvezeni do Širokog Brijega otkuda su se uputili natrag u Sarajevo.

Kako je tijekom dana objavljeno da je provedena akcija protiv trgovaca ljudima u BiH, lokalni mediji nagađali su kako su migrante na autobusnom kolodvoru u Širokom Brijegu krijumčari ostavili "neobavljena posla".

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo