NOVA RAKETA

MIJENJA SE STRATEŠKA POZICIJA SJEVERNE KOREJE? Kimova vojska provela je 'vrlo važan test' u poligonu za lansiranje projektila

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 08.12.2019. u 11:32

North Korean leader Kim Jong Un cuts a ribbon during a ceremony for the completion of the Yangdok County Hot Spring Cultural Recreation Center in North Korea in this undated picture released by North Korea's Central News Agency (KCNA) on December 7, 2019. KCNA via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THIS IMAGE. NO THIRD PARTY SALES. SOUTH KOREA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SOUTH KOREA.
via REUTERS

Sjevernokorejska vojska provela je u subotu 'vrlo važan test' u poligonu za lansiranje projektila Sohae, prenosi sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA u nedjelju.

U izvještaju stoji da je Akademija nacionalnih obrambenih znanosti izvijestila Centralni komitet Radničke partije Koreje da je uspješno provedeno testiranje u subotu navečer. 

KCNA je rekla da će test imati "značajan učinak na promjenu strateške pozicije Sjeverne Koreje", ali nisu to elaborirali.

Smješteno na sjeverozapadu zemlje, na granici s Kinom, postrojenje Sohae napušteno je 2018.

Ranije ove godine, prema nekim izvještajima, započela je ponovna izgradnja postrojenja, a NBC je prenio kako su radovi izvođeni upravo u vrijeme susreta Donalda Trumpa i sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una u vijetnamskom Hanoiju u veljači.

Južnokorejska novinska agencija Yonhap objavila je kako bi tvrdnja Pjongjanga mogla značiti da je Sjeverna Korea uspješno testirala novi motor projektila koji bi mogao biti korišten za projektile drugog dometa ili interkontinentalne balističke projektile.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo