ODLUČNA REAKCIJA

Mike Pompeo demokrate optužio za maltretiranje i zastrašivanje

 
Mike Pompeo
 REUTERS

Američki državni tajnik Mike Pompeo u utorak je odlučno reagirao na pokušaj Zastupničkog doma da u sklopu istrage s ciljem opoziva predsjednika Donalda Trumpa pribavi iskaze petero sadašnjih i bivših dužnosnika State Departmenta, optuživši demokrate za maltretiranje i zastrašivanje.

Petero dužnosnika će svoje iskaze dati ovaj i sljedeći tjedan o slučaju za koji demokrati tvrde da opravdava pokretanje postupka opoziva predsjednika. Zastupnički dom, u kojem većinu drže demokrati, želi utvrditi da je Trump od Ukrajine tražio da istraži njegova političkog suparnika, mogućeg demokratskog kandidata za predsjednika Joea Bidena.

Pompeo, koji je u posjetu Italiji, protivi se zahtjevu demokratskog predstavnika i predsjednika Odbora za vanjske poslove Eliota Engela, da se spomenuti dužnosnici stave na raspolaganje. Među njima su bivša američka veleposlanica u Ukrajini Marie Yovanovitch i bivši američki posebni predstavnik za Ukrajinu Kurt Volker.

"Brinu me aspekti vašeg zahtjeva koji se jedino mogu protumačiti kao pokušaj zastrašivanja, maltretiranja i nedoličnog postupanja prema istaknutim profesionalcima State Departmenta, uključujući nekoliko karijernih diplomata koji su sada na meti vašeg odbora", napisao je Pompeo poruku na Twitteru upućenu Engelu.

Dodao je da će "upotrijebiti sva sredstva koja mu stoje na raspolaganju kako bi spriječio svaki pokušaj zatrašivanja predanih profesionalaca".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:02