GOVOR U BUDIMPEŠTI

'MILANOVIĆ JE U NAS POKUŠAO ZARITI ZUBE, NA NAMA IH JE POLOMIO!' Viktor Orban u vatrenom govoru o stanju nacije narugao se bivšem hrvatskom premijeru

 REUTERS/Cropix

Mađarski premijer Viktor Orban u nedjelju je održao govor o stanju nacije. U strastvenom govoru koji je održao u parlamentu u Budimpešti, rad svoje vlade ocijenio je vrlo uspješnim, a svoju stranku Fidesz opisao kao jedinu koja 'strastveno voli Mađarsku i koja bi za nju učinila sve'.

O oporbi nije imao lijepih riječi te je stanje oporbenih stranaka u zemlji ocijenio 'žalosnim' i poručio da 'Mađarska zaslužuje bolje'.

Pohvalio je 'uzorno ponašanje mađarske policije' i dvostruku ogradu koja je 'uspješno zaštitila južnu granicu zemlje', aludirajući time i na ogradu uz hrvatsku granicu, a američkog milijardera i aktivista mađarskog podrijetla Georgea Sorosa optužio je da stoji iza plana uvoza migranata u Europu.

Mjesto u govoru Viktora Orbana našao je i bivši hrvatski premijer Zoran Milanović, koji se ondje našao u društvu onih koji su, kako kaže, Orban, 'polomili zube nakon što su pokušali zagristi'.

'Proteklih nekoliko godina u Europi je bilo više političara koji su pokušali zariti zube u nas, no svi su ih na nama polomili', rekao je Orban.

Osim Milanovića, polomljenih zubi su završili i bivši austrijski kancelari Werner Faymann i Christian Kern te talijanski premijer Metteo Renzi. Spomenuo je i njemačkog političara Martina Schulza koji je, kako je rekao, 'opsjednut time da postane sve, no u konačnici je postao ništa'.

'Ovaj popis još nije gotov i vjerujem da na njemu još ima slobodnih mjesta', ironično je dodao Orban.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:06