KOBNI SEZAM

MILIJUNAŠEVA KĆI POJELA BAGET U ZRAČNOJ LUCI I UMRLA NAKON NEKOLIKO SATI 'Srušila se u avionu...'

 
Natasha Ednan-Laperouse
 Obiteljski arhiv

Djevojčica alergična na sezam umrla je nakon što je pojela baget kupljen u zračnoj luci. Natasha Ednan-Laperouse (15) iz Londona bila je na putu u Nicu, gdje je 2016. trebala provesti ljetne praznike, kad se srušila u zrakoplovu British Airwaysa, javlja BBC. Iako joj je njezin otac odmah dao dvije injekcije, djevojčica je umrla u roku od nekoliko sati u bolnici u Nici.

Natasha je na terminalu zračne luke Heathrow pojela artičoku, maslinu i baget kupljen u dućanu poznatog britanskog lanca prodavaonica sendviča Pret a Manger. Kobni sezam se nalazio unutar peciva, umjesto na kori, pa se tako nije vidio.

Pret a Manger je potvrdio da njihovi proizvodi nisu pojedinačno označeni informacijama o sastojcima i alergenima. Umjesto toga, te se informacije nalaze na policama njihovih trgovina, te se mogu dobiti i na upit kod voditelja poslovnica koji su obučeni da daju takve infromacije, priopćili su.

Njen otac Nadim Ednan-Laperouse, milijunaš i osnivač tvornice igračaka Wow Toys, kazao je da se ostatak obitelji pokušava nositi sa životom bez njihove voljene djevojčice. "Sve što kažemo i učinimo podsjetnik je da ona nije s nama - njena prazna soba, školska uniforma koja visi u ormaru, njena torba spakirana za praznike u Nici nikada nije otpakirana, ne možemo smoći snage za to".

Prvo sudsko ročište uoči kojega su se britanski mediji raspisali o ovom slučaju najavljeno je za ponedjeljak, a na optuženičkoj klupi nalazi se lanac prodavaonica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:16