FRANCUSKA

MILITANTNA VEGANKA ZAPREPASTILA CIJELU DRŽAVU 'Što je, zašto ste svi u šoku? Pa neka ga je ubio, za tog tipa nemam ni mrvicu suosjećanja!'

Christian Medvès
 Facebook

Veganska aktivistica iz Francuske uhićena je nakon što je otkriveno da je na Facebooku slavila ubojstvo jednog mesara od strane islamskog militanta. Suluda aktivistica javila se nakon masakra prošlog tjedna u supermarketu u južnoj Francuskoj gdje je islamist Radouane Lakdim ubio četiri osobe. Međutim, njoj nije promaklo da je među ubijenima i čovjek pod imenom Christian Medvès, po zanimanju - mesar!

Nema veze što su četiri osobe ubijene, nije ju zanimala ni činjenica da je hrabri policajac žrtvovao svoj život u zamjenu za taoce. Njoj je u glavi zvonila samo jedna riječ - mesar.

- Zar vas stvarno šokira činjenica da je terorist ubio ubojicu? Žao mi je, mene ne. Uopće nemam suosjećanja prema njemu, postoji pravda! - napisala je aktivistica na Facebooku, prenosi AFP.

I bila je u pravu, pravda zaista postoji. Ubrzo su joj na vrata pokucali policajci i odveli je u stanicu. Također, čini se da će je optužiti za podupiranje terorizma što znači da može dobiti sedam godina zatvora i platiti kaznu od 88 tisuća eura.

Sporni status prvo je pao u oko članovima Francuskog saveza mesara koji su i prijavili cijeli slučaj.

Zanimljivo, ovo je već drugi slučaj uhićenja vezan uz napad u gradiću Trebesu. Prije dva dana privedena je jedna ljevičarska aktivistica koja je slavila ubojstvo policajca Arnauda Beltramea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:10