ZARAZA I U SUSJEDSTVU

MINISTAR ZDRAVLJA BiH IZNIO NOVE INFORMACIJE O KORONAVIRUSU Pod nadzorom 221 osoba, 37 smješteno u izolaciju

 CROPIX

Na području Republike Srpske, gdje su zabilježena tri slučaja zaraze koronavirusom u Bosni i Hercegovini, pod nadzorom je 221 osoba, dok se njih 37 nalazi u izolaciji, objavio je u subotu tamošnji ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Od osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženima koronavirusom uzeti su uzorci, rečeno je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci. Po riječima ministra Šeranića ukupno su četiri osobe hospitalizirane u Banjaluci, a kod trojice je potvrđena zaraza koronavirusom. Pojasnio je kako su zaražene osobe koronavirusom u dobrome stanju, bez izraženijih simptoma.

Ministar Šeranić naveo je kako je pod nadzorom 221 osoba, dok se 37 nalazi u izolaciji zbog sumnje u mogućnost zaraze koronavirusom, budući su boravili na sjeveru Italije ili su bili u kontaktu s tim osobama.

Pojasnio je i kako je pojačana aktivnost zdravstvene inspekcije u Republici Srpskoj koja je izdala 76 rješenja za nadzor ili izolaciju. Najavio je i nove mjere zdravstvenih vlasti kako bi se spriječilo eventualno širenje zaraze koronavirusom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:10