BRUTALAN ZLOČIN

MIRNI MOĆNI BANKAR UBIO ŽENU Udario ju je željeznom polugom u glavu čak 30 puta ODVJETNIK 'Jednostavno je pukao, pa znate li što mu je govorila?'

 
Arhiva
 Profimedia, Alamy, Dinendra Haria / Alamy

Engleski bankar David Pomphret (51) zaposlen u moćnoj grupaciji Barclays ubio je svoju suprugu Ann Marie (49) željeznom polugom u studenom prošle godine, a na suđenju koje je počelo jučer objavljeni su novi detalji tog zločina.

Ubojstvo se dogodilo u staji za konje na njihovom imanju u okolici Liverpoola gdje je ovaj visokopozicionirani službenik poznate banke do smrti izmlatio suprugu željeznom polugom udarivši je čak 30 puta. Daily Mail piše kako je zločin posljedica činjenice kako je Pomphret 'pukao' nakon višegodišnjeg vrijeđanja kojem je bio izložen u braku.

51-godišnji bankar priznao je da je ubio svoju suprugu, ali odbacuje optužbe za zločin jer tvrdi kako je "izgubio kontrolu".

- Ovdje imamo slučaj u kojem je jedan miran, obiteljski čovjek 'pukao', a u tom trenutku je u ruci imao alat. Bila je to željezna poluga kojom je u više navrata udario u glavu - izjavio je na početku suđenja njegov odvjetnik Richard Pratt.

U izlaganju pred porotom u kojoj sjedi sedam žena i petero muškaraca Pratt je ustvrdio kako se Pomphret godinama suzdržavao iako je bio na meti verbalnog, a ponekad i nasilnog zlostavljanja u braku.

Najavio je kako će na sudu svjedočiti i njihova 18-godišnja kćer Megan. Ona kaže kako je njen otac poput 'stijene' slušao kako ju majka naziva 'nakupinom sala'.

Nadalje, odvjetnik tvdi kako je optuženi bio "mirna osoba, besprijekornog karaktera koja se neprestano suzdržavala od reakcije iako ga je žena nazivala beskorisnim". Njegova je supruga, s druge strane, ponekad bila "jako nasilna" osoba s poremećajem iz spektra autizma koja je nedavno preboljela rak.

Obitelj je živjela u Warringtonu, gradu između Liverpoola i Manchestera, ali je posjedovala i imanje sa štalama za konje u obližnjem Old Alder Laneu. Drugog studenog 2018. godine Pomphret je nazvao policiju i prijavio kako njegova žena leži u lokvi krvi u štali.

- Svuda su tragovi njene krvi i mozga. Čini se kako joj je netko razbio glavu - rekao je tada. Uhićen je dan nakon što je njegova supruga pronađena, a tijekom privođenja je tvrdio da nije kriv.

Patologinja je nakon obdukcije zaključila kako je smrt gospođe Pomphret nastupila nakon nasilnog napada u kojem je pretrpjela teške ozljede glave. Potvrdila je kako je u glavu udarena željeznom polugom čak 30 puta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:09