SPAS U ZADNJI ČAS

'MISLILI SMO DA ĆE MU SE TRBUH RASPRSNUTI' Kirurge zaprepastilo stanje u kojem su im doveli mladića, pravi šok je uslijedio kada su mu otvorili utrobu

 cc

Kada je 22-godišnji Zhou Hai prošlog tjedna došao u bolnicu s bolovima u abdomenu i poteškoćama s disanjem, izgledalo je kao da će mu trbuh svake sekunde eksplodirati, piše AsiaOne.

Liječnici su nakon pregleda pacijenta CT-om utvrdili da mu je debelo crijevo potpuno začepljeno fekalijama te da mu je zato trbuh toliko nabreknuo.

Zhou je liječnicima rekao da gotovo od rođenja pati od zatvora te da redovito pije laksative. Njegovi su roditelji mislili da njegovo oboljenje nije ozbiljno pa se Zhou nije podvrgnuo liječenju.

Nebriga za zdravlje skoro ga je koštala života, no liječnici su ga hitnom operacijom uspjeli spasiti. Kirurzi su odstranili dio Zhouovog debelog crijeva dugačak 76 centimetara i težak 13 kilograma.

Mladiću je poslije dijagnosticirana Hirschsprungova bolest, urođena mana koja uzrokuje blokadu debelog crijeva.

Kod oboljelih od Hirschprungove bolesti debelo crijevo zbog izostanka živčanih stanica ne može stezanjem i raširivanjem izbacivati otpad iz tijela.

Ova se bolest uobičajeno dijagnosticira kod novorođenčadi nekoliko dana nakon rođenja, međutim moguće je dijagnosticirati je i kod odraslih osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:15