ŠTO SE DOGODILO?

MISTERIJ SMRTI DVIJU SESTARA U NEW YORKU Njihova tijela izbacila je rijeka Hudson, a dan ranije majka je primila poziv iz ambasade Saudijske Arabije

 
Pronalazak tijela sestara na obali rijeke Hudson
 Profimedia, Mega Agency

Misterij smrti dviju sestara, čija su tijela 24. listopada isplivala na obalu rijeke Hudson u New Yorku, već tjedan dana zaokuplja interes američke javnosti, a izjava njihove majke bacila je novo svjetlo na ovaj slučaj.

Saudijske sestre Rotana (22) i Tala Farea (16) bile su vezane oko struka ljepljivom vrpcom te licem okrenute jedna prema drugoj, a na njihovim tijelima nije bilo vidljivih ozljeda. Bile su odjevene, a njihova tijela, tek u ranoj fazi raspadanja, pronađena su na obali Riverside Parka.

Policija još uvijek nije utvrdila uzrok njihove smrti, a njihov je nestanak prijavljen još krajem kolovoza. S obzirom da na njihovim tijelima nema ozljeda, isključena je teorija da su žrtve bizarnog suicidalnog čina, odnosno da su skočile u rijeku s mosta George Washington.

Njihova majka otkrila je policiji da je dan prije otkrića njihovih tijela primila poziv iz veleposlanstva Saudijske Arabije. Rekli su joj da su djevojke zatražile politički azil u Sjedinjenim Državama te da je zbog toga boravak cijele obitelji u SAD-u u opasnosti. Zaprijetili su majci da će cijela obitelj morati napustiti državu jer su njezine kćeri zatražile politički azil, izvijestila je newyorška policija u utorak.

Glavni konzulat Saudijske Arabije u priopćenju je potvrdio da je angažirao odvjetnika u želji da se slučaj potanko ispita.

Tvrde da su dužnosnici veleposlanstva u Washingtonu kontaktirali obitelj te pružili podršku i ponudili pomoć.

Djevojke su živjele u Fairfaxu, predgrađu Washington D.C.-a, a u SAD su iz Saudijske Arabije s majkom doputovale 2015. godine.

Newyorška policija poslala je u Fairfax istražitelje kako bi doznala što više informacija o sestrama. Osobito ih zanima što se s njima događalo od trenutka kada je prijavljen njihov nestanak te kako su dospjele u New York.

- Želimo istražiti sve indicije iz njihove prošlosti, rekao je glavni istražitelj Dermot Shea.

Rotana se upisala na Sveučilište George Mason po dolasku u SAD, ali ga je napustila u proljeće. Policija je ranije izvijestila da su sestre napustile obiteljski dom i bile smještene u sklonište nakon prvog slučaja nestanka u prosincu 2017. godine. Policija ih je ubrzo pronašla, ali umjesto da se vrate doma, smještene su u sklonište, no nije otkriveno o kakvom smještaju je bilo riječ. Njihova majka nije ih vidjela od tada, policija joj je odbila otkriti njihovu lokaciju.

- Istjerat ćemo pravdu u slučaju smrti sestara Farea i saznati što se točno dogodilo, obećao je Shea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:07