PAPA POTRESEN

MISTERIJ U VATIKANU Asistenticu pape Franje našli mrtvu u stanu, bila je u poodmaklom stadiju trudnoće, policija traga za nepoznatim ocem

 REUTERS

RIM - Osobna asistentica pape Franje, 34-godišnja Miriam Wuolou, pronađena je mrtva u svojem stanu u predgrađu Rima prošli tjedan, potvrdila je talijanska policija.

Wuolou, porijeklom Eritrejka, u trenutku smrti bila je u sedmom mjesecu trudnoće, a policija istražuje mogućnost da je stradala zbog nečijeg nemara.

Djevojka je godinama radila u gostinskoj kući Santa Marta kao recepcionarka papi i drugim biskupima i kardinalima koji bi tamo odsjeli. Patila je od teškog oblika dijabetesa, zbog čega je njezina trudnoća proglašena visokorizičnom.

Policija je ispitala članove njene obitelji, bivšeg supruga i posljednjeg dečka, policajca u Vatikanu. Provedena je obdukcija, a DNK fetusa je poslan na analizu.

Tijelo je pronašao njezin otac u petak, koji ju je posjetio nakon što se nekoliko dana nije javila.

Dopisnica The Daily Beasta iz Rima javlja, pozivajući se na neimenovane izvore u talijanskoj policiji, da se razmatra teorija prema kojoj je u slučaj na neki način upleten Miriamin suprug. On nije živio s njom, a nagađa se da su u brak stupili samo kako bi ona preko njega dobila talijansko državljanstvo. Takvi brakovi imigrante u Italiji obično koštaju desetak tisuća eura. Ipak, suprug zasad nije među osumnjičenima.

The Daily Beast javlja i da je papa dobro poznavao preminulu Miriam te da ga je vijest o njezinoj smrti jako potresla, iako u Vatikanu o tome službeno nisu htjeli govoriti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:24