UBILI JE KAO LITVINENKA?

MISTERIOZNA SMRT MANEKENKE KOJA JE RASKRINKALA BERLUSCONIJA I NJEGOVE BUNGA-BUNGA ORGIJE 'Mislimo da ju je netko otrovao radioaktivnom supstancom'

 
Imane Fadil na saslušanju u slučaju 'Ruby' u siječnju ove godine
 Profimedia, Zuma Press - Archives

Talijanska policija istražuje misterioznu smrt bivše manekenke i svjedokinje na suđenju Silviju Berlusconiju u slučaju bunga-bunga zabava održavanih u njegovoj vili izvan Milana. Talijanski mediji u subotu pišu da je manekenka možda otrovana radioaktivnom tvari.

Milanski tužitelj Francesco Greco rekao je da je otvorena istraga u slučaju smrti manekenke porijeklom iz Maroka, Imane Fadil, koja je umrla 1. ožujka ove godine u jednoj od gradskih bolnica. 33-godišnjakinja je primljena u bolnicu 29. siječnja s neobjašnjivim i jakim bolovima u trbuhu, piše AFP.

- Liječnici nisu sa sigurnošću dijagnosticirali nikakvu tešku bolest koja bi mogla objasniti njezinu smrt - rekao je Greco.

Fadil je bila jedna od svjedokinja na suđenju bivšem talijanskom premijeru i medijskom mogulu, optuženom za seksualne partyje s maloljetnim prostitutkama na zloglasnim, razuzdanim bunga-bunga zabavama.

Kako piše Corriere della Sera, stručnjaci su u bolnici napravili niz testova ne bi li otkrili uzrok smrti, no ništa nisu pronašli. Zato su dodatne uzorke poslali u specijalizirane laboratorije u gradu Pavia na sjeveru Italije.

Rezultate su dobili 6. ožujka, pet dana nakon njezine smrti, a nalaz je pokazivao prisutnost ‘mješavine radioaktivnih tvari koje inače nisu dostupne za kupovinu’, stajalo je u izvještaju.

Fadilin odvjetnik Paolo Sevesi rekao je da se bojala da bi je netko mogao otrovati, javlja agencija AGI. To je njemu i prijateljima prije smrti povjerila.

- 
14/01/2019 Milano (Ita) - palazzo di giustizia
Cronaca
Udienza del processo Ruby Ter a carico di Silvio Berlusconi ed altri 27 imputati
Nella foto: Imane Fadil, Image: 407188367, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, LaPresse
Profimedia, LaPresse
Imane Fadil na saslušanju u slučaju 'Ruby' u siječnju ove godine

Imane Fadil našla se na naslovnicama novina 2012. kad je iznijela detaljno svjedočenje o tome što se događalo na Berlusconijevim orgijama u njegovoj vili kod Milana. Na sudu je izjavila da je prvi put kad je bila na zabavi, vidjela dvije mlade djevojke u kostimima časnih sestara kako izvode striptiz za tadašnjeg premijera. Kasnije je još rekla da joj je on osobno dao 2.000 eura (14.800 kn) u gotovini i rekao: ‘Nemoj se uvrijediti.’

Berlusconi se suočio s nizom opužbi u skandalu povezanom s njegovim zabavama na kojima je sudjelovala i maloljetna prostitutka Karima El-Mahroug, poznatija kao Ruby. Bivši talijanski premijer najprije je osuđen, no potom je oslobođen u žalbenom postupku. Kasnije je osuđen za utaju poreza pa je morao obavljati društveno koristan rad.

82-godišnji milijarder trenutno je na suđenju pod optužbom da je podmitio svjedoke da lažno svjedoče na tom suđenju. Istražuju njegov utjecaj na svjedoke u Milanu, Seinni, Rimu i Torinu, a svaki put je navodno potplatio osobe da šute o njegovim bunga-bunga zabavama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:57