ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO REGIJU

MONSTRUM IZ BIHAĆA OSTAVIO OPROŠTAJNO PISMO Papirić je pronađen ispod bombe, a sadržaj je jeziv: 'Uzeo sam ti ono najdraže'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 15.12.2018. u 16:57

Admir Sović koji je ubio troje djece
Facebook

 

Admir Sović iz Bihaća prekjučer je ubio svoje troje djece, a potom se objesio. Ova tragedija zavila je u crno Bihać, u kojem su još uvijek prepričavaju detalji svirepog zločina.

'Dnevni avaz' je od policijskih inspektora dobio na uvid informacije o pozadini ovog neviđenog zločina, odnosno motivima te načinu na koji je Admir ubio svoju djecu. Zločin je prijavio Admirov najbolji drug Asim Dulić. Na teren su izašli policijski službenici, a s njima i stručnjak za eksploziv.

- Ostavio je ručnu bombu, na kojoj je osigurač bio skoro izvučen. Indikativno je da je bombu stavio na komad papira na kojem je napisao poruku za svoju suprugu Leilu – otkriva izvor  iz policije.

Istražitelji su bili šokirani porukama koje su pronašli.

- Napisao je, a što smo pronašli na licu mjesta: 'Ne sekiraj se, djeca su zbrinuta. Nisu gladna otišla na ahiret. Da sam našao i tebe, i tebe bih ubio. Izgubila si ono najdraže. Ali, uzeo sam ti ono najdraže, djecu vodim sa sobom, a tebe, k...., nikada niko više neće zovnuti 'mama'– napisao je Admir nakon što je ubio djecu.

Papir je bio krvav, kao i zidovi sobe u kojoj su djeca spavala.

- Zidovi su krvavi, jer je djecu zaklao kuhinjskim nožem. Pronašli smo i krvavi nož. U tom oproštajnom pismu vidi se da se on sveti svojoj supruzi. Na kraju joj je napisao, ali to je već nečitko, da proda motor i nekome vrati dug. Dvoje mlađe djece spavalo je jedno pored drugog, dok je najstarije dijete bilo na drugom kauču - otkriva izvor Dnevnog avaza

Također, Admir Sović odranije je poznat policiji.

- Poznat nam je zbog teških krađa. Također, prijavljen je za nasilje u porodici 2016. godine, ali ne prema djeci, nego prema supruzi. Nikad nismo imali prijave njegovog asocijalnog ponašanja u porodici. Centar za socijalni rad, s kojim imamo odličnu suradnju, nije imao prijave vezane uz njega osim te 2016. godine. I susjedi, od kojih smo uzimali izjave, kažu da je bio susretljiv i da je bio voljan pomoći – kaže 'Avazov' izvor iz MUP-a USK.

Inače, Admirov brat ubio se prije dvije godine.

Leila Sović, majka troje ubijene djece, hospitalizirana je u Kantonalnoj bolnici ''Dr. Irfan Ljubijankić'' u Bihaću.

Prema saznanjima Avaza, ona je dovezena preksinoć u bolnicu u stanju velikog šoka, duboke boli, nevjerice. Liječnici su jedva uspjeli ostvariti kontakt s njom.

- Prenoćila je na Odjelu psihijatrije, gdje je zbog stanja u kojem se nalazi dobila terapiju. Danas (jučer, op. a.) je po nju došla rodbina i odvela je kući. Zbog svega što se dogodilo, njezinog stanja, mora stalno biti pod nadzorom rodbine ili liječnika kako se njezino zdravstveno stanje ne bi zakompliciralo - rekli su iz Kantonalne bolnice.

Majka ubijene djece zahtijevala je da dženaza ocu i djeci ne bude isti dan. Tako će Admir Sović biti pokopan danas na Ostrošcu, a djeca sutra u mjestu Brezova Kosa kod Cazina.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo