NEZAMISLIV ZLOČIN

MONSTRUMI SILOVALI CURICU (4), RANJENU JE BACILI PORED PRUGE Cijela obitelj u suzama: 'Vabili su je slatkišima...'

 iStock

Indijska policija ispituje dvojicu muškaraca u vezi sa silovanjem četverogodišnje djevojčice počinjenim u petak u glavnom gradu te države New Delhiju.

Djevojčica je završila u bolnici na intenzivnoj njezi nakon što je pronađena bez svijesti i s brojnim posjekotinama pokraj željezničke pruge. Zbog teških je ozljeda bila i operirana. Njezini roditelji, koji inače žive u teškom siromaštvu, pretpostavljaju da su je počinitelji namamili obećanjem da će dobiti hranu ili slatkiše.

Zamjenik šefa lokalne policije Vijay Singh rekao je za BBC da spomenutu dvojicu zasad samo ispituju, dok uhićenih još uvijek nema.

Gradska pročelnica New Delhija za pitanja žena Swati Maliwal nakon što je posjetila djevojčicu u bolnici izjavila je da su njezine ozljede 'strašne'.

"Ovo što nam se dogodilo je užasno, odvratno", rekla je kroz suze baka žrtve novinarki BBC-a. Cijela obitelj živi u potleušici koja sliči na kutiju, odmah uz prugu.

S druge strane tračnica, žitelji ovog siromašnog kvarta obavljaju nuždu jer nitko nema WC-a. Sve je prekriveno ljudskim izmetom, a ljudi se žale da lokalni pijanci često zadirkuju žene dok obavljaju nuždu na otvorenom. Govore i da ih je sve više strah za djecu.

Indija je poznata kao država u kojoj su seksualni delikti prilično rašireni i tek je odnedavno počelo značajnije podizanje svijesti o potrebi oštrijeg snakcioniranja seksualnih predatora. Slučaj koji je dirnuo cijeli svijet dogodio se 2012. godine kada je mlada studentica preminula nakon brutalnog grupnog silovanja u autobusu.

U srpnju ove godine uhićen je muškarac koji je priznao silovanje i ubojstvo više od 30 djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:02