OBJESIO SE

MONSTRUOZNI MILIJARDER POČINIO SAMOUBOJSTVO Jeffrey Epstein, optužen za organizaciju čudovišnog pedofilskog lanca, pronađen mrtav u ćeliji

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr,
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 10.08.2019. u 15:14

FILE PHOTO: U.S. financier Jeffrey Epstein appears in a photograph taken for the New York State Division of Criminal Justice Services' sex offender registry March 28, 2017 and obtained by Reuters July 10, 2019. New York State Division of Criminal Justice Services/Handout via REUTERS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES.
REUTERS

Jeffrey Epstein (66), milijarder koji je nedavno završio u zatvoru zbog optužbi da je bio upleten u pedofilski seks skandal, počinio je u zatvorskoj ćeliji samoubojstvo, javlja New York Post. Ovakva vijest stiže samo dva tjedna nakon što je Epstein stavljen pod posebnu prismotru zatvorskih čuvara u kaznionici na njujjorškom Manhattanu upravo zbog opasnosti da kani počiniti suicid, što je tada navodno, u dosad nerazjašnjenim okolnostima, već i pokušao.

Prema neslužbenim informacijama NBC Newsa, Epstein se u ćeliji objesio.

Bio je u zatvoru dok je čekao da se riješi njegova žalba na odluku suca koji nije dopustio da bude u kućnom pritvoru u luksuznoj njujorškoj četvrti Upper East Sideu.

Epstein je bio optužen za spolno napastovanje žena i seksualnu trgovinu.

On se izjasnio 8. srpnja da nije kriv za seksualnu trgovinu i zavjeru, nakon što je dva dana ranije uhićen. Tužitelji su u optužnici nabeli da je namamio desetke 14-godišnjih djevojčica u svoje luksuzne domove u New Yorku i na Floridi te im plaćao za seksualne usluge.

U optužnici stoji da je bivši menadžer hedge fonda dogovarao da djevojke gole izvode "masaže" i druge seksualne radnje te plaćao nekim djevojkama da regrutiraju još djevojaka.

Epstein je ranije poručio da su susreti s navodnim žrtvama bili sporazumni i da je vjerovao da su imale 18 godina.

Optužen je zbog seksualne trgovine i nedoličnog ponašanja koje se događalo od 2002. do 2005.

Epstein je bio poznat po druženjima s političarima i kraljevskom obitelji, a prijatelji su mu bili američki predsjednik Donald Trump, bivši predsjednik Bill Clinton, a prema sudskim navodima i britanski princ Andrew.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo