NAJSTROŽA KAZNA

MONSTRUOZNI TAJKUN SILOVAO ČAK 25 SREDNJOŠKOLKI Imao je i pomagača koji mu je dovodio djevojke, obojica su osuđena na smrt

 
 Ilustracija / Profimedia, Alamy

Uspješni biznismen Zhao Zhiyong (49) pogubljen je u Kini nakon što je proglašen krivim za silovanje čak 25 maloljetnica, uglavnom srednjoškolki, prenosi Daily Mail.

Zhiyong je u razdoblju od jedne i pol godine čak 32 puta seksualno zlostavljao svoje mlade žrtve.

Na smrt je osuđen u listopadu prošle godine, a pogubljen je u utorak, priopćio je sud u središnjoj kineskoj provinciji Henan.

Sa suda su također rekli kako je Zhiyong imao i pomagača, muškarca pod imenom Li Na, koji mu je pronalazio žrtve u srednjim školama u okrugu Weishi - naime, od svibnja 2015. do siječnja 2017. Li je dovodio maloljetne djevojke u hotele ili Zhiyongovu kuću gdje ih je ovaj silovao.

Monstrum iz kineskog grada Kaifenga bio je vlasnik velike tvornice brašna, ali i zamjenik šefa Privredne komore Kaifeng te predstavnik narodnog kongresa Kaifenga.

Pomagač Li je, zajedno s još osam drugih osoba, prisiljavao žrtve da spavaju sa Zhiyongom koristeći se najgnjusnijim metodama - žrtve su tukli, zastrašivali i fotografirali ih u kompromitirajućim pozama kako bi ih kasnije tim istim snimkama ucjenjivali.

U priopćenju suda dodaje se kako je Zhao Zhiyong silovao 25 učenica srednjih škola u 32 navrata, uključujući 14 djevojčica koje još nisu navršile 14 godina.

Li Na osuđen je na smrt s dvije godine odgode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2022 06:28