DUGO SKRIVANA TAJNA

MONSTRUOZNO OTKRIĆE U KOLIBI Umirovljenik sina držao u kavezu punih 20 godina, pa se brani: 'Bolestan je, svaki dan sam ga hranio'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 09.04.2018. u 10:50

Fire incident,Chuo-Ku,Tokyo,Japan, Image: 263084055, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Japanska policija uhitila je vremešnog muškarca (73) zbog sumnji da je punih 20 godina svoga sina držao u drvenom kavezu, piše BBC.

Yoshitane Yamasaki (42) rekao je da ga je zarobio u kavez jer je imao psihičkih smetnji i ponekad je bio nasilan, pišu tamošnji mediji.

Kavez visine metar i širine nešto manje od dva metra držao je u kolibi pokraj svoje kuće u gradu Sanda.

Nadležne službe zbrinule su njegova zlostavljanog sina, koji zbog boravka u skučenom kavezu pati od deformacije kralježnice.

Od siječnja je u nadležnosti službi za socijalnu srb te živi u zapadnom dijelu Japana.

Istražitelji vjeruju da je Yamasaki svoga sina u zatočeništvu počeo držati negdje u dobi od 16 godina, kada se on počeo čudno ponašati.

Yamasakijeva dugo skrivana tajna razotkrivena je tek prilikom posjeta gradskog dužnosnika njegovu domu.

U ovom trenutku umirovljeni Yamasaki pritvoren je pod optužbom da je svog sina zatočio na 36 sati 18. siječnja. U međuvremenu je vremešni Japanac navodno priznao zlodjela, istaknuvši da je svog sina hranio svaki dan te da mu je dopuštao da se kupa svaki drugi dan.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo