USS FLORIDA

MORNARI AMERIČKE PODMORNICE KOLEGICE RANGIRALI PO ATRAKTIVNOSTI Popis članica posada sa seksualno eksplicitnim opisima rezultirao otkazom zapovjedniku

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 18.05.2019. u 16:00

March 14, 2019 - Souda Bay, Greece - The Ohio-class guided-missile submarine USS Florida (SSGN 728) arrives in Souda Bay, Greece for a scheduled port visit March 14, 2019. NSA Souda Bay is an operational ashore base that enables U.S., allied, and partner nation forces to be where they are needed and when they are needed to ensure security and stability in Europe, Africa, and Southwest Asia., Image: 420689333, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News

USS Florida

Najnovija istraga pokazala je da su mornari američke podmornice USS Floride sastavili popis s imenima svojih kolegica na kojemu su ih rangirali po atraktivnosti.

USS Florida jedna je od dviju američkih vojnih podmornica čiju posadu čine i žene.

Američki vojni portal Military.com dobio je izvješće o nedoličnom ponašanju vojnika na 74 stranice.

U izvješću stoji da mornarički zapovjednici nisu uspjeli riješiti sigurnosne probleme na podmornici ni nakon što je otkriven popis s imenima članica posade uz seksualno eksplicitan opis, što je rezultiralo otpuštanjem glavnog zapovjednika.

Kapetan Gregory Kercher s podmornice Florida otpušten je u kolovozu 2018. nakon što su njegovi nadređeni izgubili povjerenje u njegove zapovjedne sposobnosti, stoji u izvješću te se dodaje da su se ondje "tolerirali nepristojni, seksistički komentari i šale" te da je "izostala odgovornost po zapovjednom lancu".

Dvojica bivših mornara podmornice više nisu u službi, a nepoznat broj ih je dobio ukor zbog sudjelovanja u sastavljanju popisa, objavila je mornarica.

Viši savjetnik kapetana Kerchera u lipnju 2018. obavijestio ga je o postojanju dvaju popisa - onoga na kojemu su se članice posade ocjenjivale dodjeljivanjem zvjezdica i drugoga na kojemu je uz svako žensko ime stajao seksualno eksplicitan komentar.

"Glasine o popisu brzo su se proširile među cijelom posadom, zbog čega je velik broj članica posade strahovao za vlastitu sigurnost", napisao je kontraadmiral Jeff Jablon svojim nadređenima nekoliko dana prije nego što je kapetan Kercher otpušten.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo