VIŠE OD 600 LJUDI

MOSKVA POČINJE EVAKUIRATI SVOJE GRAĐANE IZ WUHANA Nakon izravnih letova, Rusi zaustavili i vlakove iz Kine

 
 AFP/Eugene Odinokov/Sputnik

Rusija u ponedjeljak planira evakuaciju svojih građana iz Wuhana, epicentra zaraze u središnjoj Kini te je obustavila izravne putničke vlakove prema zemlji u kojoj se broj žrtava koronavirusa popeo na 361.

Rusija, čija je granica s Kinom dugačka 4300 km, objavila je prva dva slučaja zaraze virusom prošli tjedan, jedan u sibirskoj regiji Tjumenj, a drugi u regiji Zabajkalski na krajnjem istoku zemlje. U oba slučaja radi se o građanima kineske nacionalnosti.

Ruske zračne obrambene snage, koje su dio oružanih snaga, počinju evakuirati ruske građane iz Wuhana i pokrajine Hubei u ponedjeljak. Ondje je više od 600 Rusa, rekla je potpredsjednica vlade Ruske Federacije Tatjana Golikova.

Moskva je već obustavila izravne letove u Kinu, a ruske željeznice obustavile su putničke vlakove u zemlju od ponoći.

Posljednji vlak iz Pekinga u Moskvu ušao je u Rusiju prazan, s obzirom na to da je svih 136 putnika zaustavljeno na rusko-kineskoj granici, izvijestila je novinska agencija RIA, dodavši da su svi putnici kineske nacionalnosti.

Zahtjev za medicinskim maskama porastao je u moskovskim ljekarnama, izvijestile su novine Vedomosti u nedjelju nakon obilaska ljekarni u ovom 12-milijunskom gradu, s time da u mnogima nedostaje maski.

Na moskovskom aerodromu Domodjedovo, jednom od tri glavna odredišta za međunarodne letove, granični službenici nosili su u nedjelju navečer maske i rukavice, rekao je svjedok agenciji Reuters.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:03