VIŠE OD 600 LJUDI

MOSKVA POČINJE EVAKUIRATI SVOJE GRAĐANE IZ WUHANA Nakon izravnih letova, Rusi zaustavili i vlakove iz Kine

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 03.02.2020. u 08:57

6152237 01.02.2020 A passenger wearing a protective mask walks past a train to Beijing at a railway station, in Moscow, Russia. From January 31, railway services between Russia and China have been suspended, except for those between Moscow and Beijing in both directions, in an effort to contain the coronavirus. The coronavirus outbreak has killed more than 300 people and infected more than 14,000 in mainland China and beyond. Eugene Odinokov / Sputnik
AFP/Eugene Odinokov/Sputnik

 

Rusija u ponedjeljak planira evakuaciju svojih građana iz Wuhana, epicentra zaraze u središnjoj Kini te je obustavila izravne putničke vlakove prema zemlji u kojoj se broj žrtava koronavirusa popeo na 361.

Rusija, čija je granica s Kinom dugačka 4300 km, objavila je prva dva slučaja zaraze virusom prošli tjedan, jedan u sibirskoj regiji Tjumenj, a drugi u regiji Zabajkalski na krajnjem istoku zemlje. U oba slučaja radi se o građanima kineske nacionalnosti.

Ruske zračne obrambene snage, koje su dio oružanih snaga, počinju evakuirati ruske građane iz Wuhana i pokrajine Hubei u ponedjeljak. Ondje je više od 600 Rusa, rekla je potpredsjednica vlade Ruske Federacije Tatjana Golikova.

Moskva je već obustavila izravne letove u Kinu, a ruske željeznice obustavile su putničke vlakove u zemlju od ponoći.

Posljednji vlak iz Pekinga u Moskvu ušao je u Rusiju prazan, s obzirom na to da je svih 136 putnika zaustavljeno na rusko-kineskoj granici, izvijestila je novinska agencija RIA, dodavši da su svi putnici kineske nacionalnosti.

Zahtjev za medicinskim maskama porastao je u moskovskim ljekarnama, izvijestile su novine Vedomosti u nedjelju nakon obilaska ljekarni u ovom 12-milijunskom gradu, s time da u mnogima nedostaje maski.

Na moskovskom aerodromu Domodjedovo, jednom od tri glavna odredišta za međunarodne letove, granični službenici nosili su u nedjelju navečer maske i rukavice, rekao je svjedok agenciji Reuters.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo