A NE IDU U ZATVOR

MUČNI SLUČAJ ZAPREPASTIO SVE Tinejdžeri grupno silovali djevojčicu (14), doveli prijateljicu da sve snima pa žrtvu ostavili da umre na hladnoći

Ilustracija
 Laurent Hamels/Colourbox / AltoPress / Maxppp

U veljači ove godine tinejdžeri u dobi od 14, 16 i 17 godina zajedno s jednim 21-godišnjakom brutalno su silovali 14-godišnju djevojčicu u Hamburgu. Dok je gnjusni čin trajao, druga je djevojka sve snimala, a nakon što je napad okončan grupa je svoju žrtvu ostavila da umre na hladnoći. Kad je pronađena, bila je teško pothlađena i tek joj je reakcija liječnika spasila život.

Sve to nije bilo dovoljno da maloljetni silovatelji dobiju zatvorsku kaznu: sudac im izrekao uvjetne kazne u trajanju između 16 mjeseci i 2 godine, piše BBC. Jedina punoljetna osoba koja je sudjelovala u napadu osuđena je na kaznu od četiri godine u zatvoru.

Iako je sud tijekom izricanja presude naveo da su silovatelji žrtvu "odbacili kao smeće", uvjetne su kazne dobili jer su priznali krivnju i "pokazali kajanje" zbog svojeg nedjela. Naravno, tužitelji su odmah najavili žalbu na presudu.

Istovremeno je mnogo jača reakcija stigla iz njemačke javnosti, gdje je gotovo 100.000 ljudi potpisalo peticiju kojim se traži preinačenje presude na drugom stupnju i stroža kazna za napadače.

- Samostalna odluka o seksualnoj aktivnosti i integritet žene mora biti važniji od brige za počinitelja. Nije moguće da grupno silovanje 14-godišnje djevojčice od strane četiri počinitelja završi samo s uvjetnim kaznama. Pogotovo nakon što je djevojka ostavljena polugola na hladnoći, kao komad mesa - stoji u izjavi pokretača peticije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:46