UPLETENOST RUSIJE U AMERIČKE IZBORE

Mueller se "uglavnom" slaže da Trump nije iskreno odgovorio na svako istražiteljsko pitanje

Robert Mueller
 REUTERS

Bivši američki posebni istražitelj Robert Mueller rekao je u srijedu da se "uglavnom" slaže da Trumpovi pisani odgovori u istrazi o upletenosti Rusije u američke izbore nisu uvijek bili iskreni.

"Nije li pošteno reći da su predsjednikovi pisani odgovori bili ne samo nedovoljni i nepotpuni jer nije odgovorio na brojna pitanja, već na ona na koje je i odgovorio, nije uvijek odgovorio iskreno?", upitao je demokrat Val Demings Muellera.

"Uglavnom", rekao je Mueller.

Mueller je također izjavio zastupnicima u srijedu da je njegov tim odlučio da neće iskoristiti moć izdavanja sudskog naloga protiv Trumpa jer su htjeli ubrzati kraj istrage, a sudski nalog mogao je dovesti do dugotrajne pravne borbe.

"Bili smo pri kraju istrage i teško smo uspijevali dogovoriti intervju s predsjednikom", rekao je Mueller pred odborom za obavještajne agencije.

"Odlučili smo da nećemo iskoristiti ovlasti za izdavanje sudskog naloga zbog nužnosti privođenja istrage kraju."

Bivši posebni istražitelj nadao se intervjuu s Trumpom, ali je ipak prihvatio pisane odgovore predsjednika na niz pitanja. Naznačio je da su predsjednikovi odgovori bili neprecizni, nepotpuni i nedovoljni.

"Zasigurno nisu bili korisni kao što bi bio intervju", zaključio je Mueller.

Svjedočenje Muellera završeno je u srijedu nakon više od pet sati ispitivanja pred odborima za pravosuđe i obavještajne agencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:45