POKOLJ U WURZBURGU

Otkriveni detalji o napadaču iz Njemačke: Nožem je ubio tri osobe, a ozlijedio još 15

Napadač je upucan u nogu, a na ulicama je sve puno vozila hitne pomoći i policije
 Screenshot/Twitter

U središtu njemačkog grada Würzburga u popodnevnim satima dogodio se napad. Kako piše Bild, muškarac je nožem napao nekoliko osoba.

Bavarski državni tajnik Gerhard Eck (CSU) kazao je da su tri osobe smrtno stradale, a deset osoba je ozlijeđeno, piše Frankfurter Allgemine. Napadač je upucan u nogu. Policija je na Twitteru napisala da je napadač uhićen te da nema naznaka da ima još napadača. Dodali su i da nema opasnosti za stanovništvo.

Kako piše Bild, počinitelj je 24-godišnjak iz Somalije koji je živio u Würzburgu. Bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann kazao je da somalijski državljanin u Würzburgu živi od 2015. te da je već ranije bio poznat policiji.

Prema informacijama javnog servisa BR, koji se poziva na policiju, radi se o psihički bolesnoj osobi.

Prema navodima medija počinitelj je prvo nožem usmrtio jednu ženu, a zatim i dvije osobe koje su pritekle u pomoć. Nakon toga je ozlijedio još 15 osoba od čega nekoliko teže.

Zaustavljen je nakon dolaska policije hicima iz vatrenog oružja u noge nakon čega je savladan i odveden u policijsku stanicu.

Centar grada je blokiran, a izvjestitelj agencije dpa javio je da je na ulicama puno vozila hitne pomoći i policije.

O motivima počinitelja za sada nije ništa poznato. Bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann se nalazi na putu prema Wuerzburgu koji se nalazi na sjeveru ove savezne pokrajine.

Snimke objavljene na društvenim mrežama prikazuju napadača naoružanog dugim nožem te prolaznike koji ga pokušavaju zaustaviti. U pokušajima da ga zaustave koristili su stolce iz kafića. Napadač je bježao pred dvadesetak ljudi, a u tom se trenutku pojavilo i policijsko vozilo.

Prije pet godina u blizini Wuerzburga je jedan mladi Afganistanac sjekirom i nožem u vlaku napao i ozlijedio nekoliko osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:49