SAMOPROZVANI PROROK

Muslimanska sekta u Rusiji zatočila djecu pod zemljom: Deset godina nisu vidjela sunce!

Kazan je glavni grad Tatarstana, pretežno muslimanske regije, i poznat je po skladnom suživotu svojih muslimanskih i kršćanskih stanovnika
A young student cries after being rescued following a police raid on Madrassa Zakarya in Karachi late on December 12, 2011. Pakistani police rescued 45 students found chained in the basement during a raid late December 12 on an Islamic seminary in the southern port city of Karachi, police said. According to government records, there are at least 15,148 seminaries in Pakistan with more than two million students -- around five percent of the 34 million children in formal education. AFP PHOTO / ASIF HASSAN
 AFP

Članovi muslimaknse sekte u ruskom gradu Kazanu držali su dvadesetero djece zatočeno u podzemnim prostorijama više od 10 godina. Radi se o djeci obitelji koje pripadaju sekti, starosti od jedne do 17 godina, od kojih neka nikad nisu vidjela danje svjetlo ili sunce.

Osnivač sekte Faizrakhman Satarov (83) za sebe tvrdi da je prorok, iako se to protivi islamskom učenju . Procjenjuje se da je skupio 70 sljedbenika, kojima je naredio da prekinu svaki kontakt s vanjskim svijetom. Svi su zajedno živjeli u podzemnim prostorijama iskopanima ispod jedne kuće malo izvan Kazana u ranim 2000-ima.

Ruska je javnost zgrožena. Protiv pripadnika sekte podignuta je optužnica za zlostavljanje djece, a protiv Satarova i za njihovo zapostavljanje.

Kazan je glavni grad Tatarstana , pretežno muslimanske regije koja čini jednu od republika Ruske Federacije, a slovi za kozmopolitski grad poznat po miroljubivom i složnom suživotu svojih muslimanskih i kršćanskih stanovnika. S 1,5 milijun stanovnika osmi je po redu najmnogoljudniji ruski grad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:34