SAMOPROZVANI PROROK

Muslimanska sekta u Rusiji zatočila djecu pod zemljom: Deset godina nisu vidjela sunce!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 09.08.2012. u 12:30

AFP

Kazan je glavni grad Tatarstana, pretežno muslimanske regije, i poznat je po skladnom suživotu svojih muslimanskih i kršćanskih stanovnika

Članovi muslimaknse sekte u ruskom gradu Kazanu držali su dvadesetero djece zatočeno u podzemnim prostorijama više od 10 godina. Radi se o djeci obitelji koje pripadaju sekti, starosti od jedne do 17 godina, od kojih neka nikad nisu vidjela danje svjetlo ili sunce.

Osnivač sekte Faizrakhman Satarov (83) za sebe tvrdi da je prorok, iako se to protivi islamskom učenju . Procjenjuje se da je skupio 70 sljedbenika, kojima je naredio da prekinu svaki kontakt s vanjskim svijetom. Svi su zajedno živjeli u podzemnim prostorijama iskopanima ispod jedne kuće malo izvan Kazana u ranim 2000-ima.

Ruska je javnost zgrožena. Protiv pripadnika sekte podignuta je optužnica za zlostavljanje djece, a protiv Satarova i za njihovo zapostavljanje.

Kazan je glavni grad Tatarstana , pretežno muslimanske regije koja čini jednu od republika Ruske Federacije, a slovi za kozmopolitski grad poznat po miroljubivom i složnom suživotu svojih muslimanskih i kršćanskih stanovnika. S 1,5 milijun stanovnika osmi je po redu najmnogoljudniji ruski grad.

Izdvajamo