UHIĆENJA U SARAJEVU

MUZEJ ZLOČINA PROTIV ČOVJEČNOSTI I GENOCIDA PRETVORILI U 'MUZEJ KORUPCIJE' Krivotvorili i preprodavali ulaznice, policija uhitila šest osoba

 
Detalj iz Muzeja zločina protiv čovječnosti i genocida u Sarajevu
 AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Najmanje šest osoba uhitila je u ponedjeljak policija u Bosni i Hercegovini pod sumnjom da su krivotvorili i preprodavali ulaznice za muzeje uklučujući Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida koji se nalazi u Sarajevu, potvrdili su policijski i pravosudni izvori.

Policija je, prema navodima Uprave policije MUP-a Federacije BiH, dobila nalog za privođenje ukupno jedanaest osoba, a svi oni osumnjičeni su za zloporabu službenog položaja ili ovlasti.

'Šest osoba koje su pod istragom sumnjiče se da su od srpnja 2017. tiskale duple karte za muzeje zločina protiv čovječnosti i genocida u Sarajevu i Mostaru. Karte su prodavali, a novac od prodaje zadržavali za sebe', izjavila je glasnogovornica Tužiteljstva Sarajevske županije Azra Bavčić.

Ona nije objavila identitet uhićenih, no portal Klix tvrdi kako je među njima i Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

Osim u Sarajevu i Mostaru policija je pretrage i racije provela i u Tuzli.

U okviru akcije kodnog naziva Memory pretraženo je ukupno jedanaest lokacija na području tri županije.

Sarajevski muzej osnovan je 2013. godine i u njemu su izloženi dokumenti, fotografije i predmeti iz rata od 1992. do 1995. godine koji svjedoče o strahotama tog razdoblja.

Nalazi se u strogom središtu grada u neposrednoj blizini katedrale i svake godine posjeti ga na tisuće ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:23