STRAŠAN NAPAD TERORISTA

NA CURICI (7) AKTIVIRANA BOMBA U napadu stradalo troje ljudi: 'Ušla je u policijsku stanicu, rekla da se izgubila i pitala može li na zahod'

 SANA/Handout via REUTERS / REUTERS

Sedmogodišnja djevojčica je u petak ušla u policijsku stanicu u Damasku s eksplozivnim pojasom oko sebe koji je aktiviran daljinski, pri čemu su tri osobe ranjene, piše dnevni list blizak vlasti Al Watan.

"Sedmogodišnja djevojčica je ušla u policijsku stanicu u četvrti Midan u Damasku noseći eksplozivni pojas koji je aktiviran daljinski", pokazuju prvi rezultati policijske istrage, a prenosi dnevnik na svojoj stranici Facebooka.

Djevojčica je rekla da se izgubila i pitala može li ići u zahod, gdje je pojas i aktiviran. Trojica policajaca su ranjena, navodi Al Watan.

A general view shows a police station in the Midan neighbourhood of Damascus where a young girl of about nine years of age blew herself up, Syrian state television said, in this handout picture provided by SANA on December 16, 2016, Syria. SANA/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, CONTENT, LOCATION OR DATE OF THIS IMAGE. FOR EDITORIAL USE ONLY.
SANA/Handout via REUTERS / REUTERS

Službena sirijska agencija Sana izvijestila je nešto ranije o "terorističkoj eksploziji u policijskoj stanici".

Ovo je prvi put u Siriji da se dijete koristi za izvođenje napada eksplozivnim pojasom.

Workers remove the debris inside a police station in the Midan neighbourhood of Damascus where a young girl of about nine years of age blew herself up, Syrian state television said, in this handout picture provided by SANA on December 16, 2016, Syria. SANA/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, CONTENT, LOCATION OR DATE OF THIS IMAGE. FOR EDITORIAL USE ONLY.
SANA/Handout via REUTERS / REUTERS

Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) potvrdio je vijest o eksploziji, rekavši da je jedna "žena" poginula, ne navodeći je li riječ o samoubojici ili o žrtvi.

Ovakvi napadi su i dalje rijetki u Damasku koji kontrolira režima predsjednika Bashara al Assada, premda je grad ponekad na meti granatiranja pobunjenika koji drže neka mjesta u okolici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:16