TRAGEDIJA

Na plaži otoka Lezbosa pronađeno tijelo djevojčice

 Ilustracija / Profimedia, Alamy

Tijelo djevojčice za koju se pretpostavlja da je poginula pri potonuću čamca s migrantima pronađeno je u nedjelju na plaži otoka Lezbos u Grčkoj, izvijestila je grčka novinska agencija Ana.

Prema lokalnim medijima i obalnoj straži, raspadnuto tijelo bez glave, moglo bi odgovarati devetogodišnjoj djevojčici koja je proglašena nestalom prošlog mjeseca kad je potonulo plovilo na istočnoj obali Lezbosa.

Stanovnici su pronašli tijelo na plaži Vatera u nedjelju rano ujutro i obavijestili obalnu stražu koja ga je prevezla na patologiju.

U četvrtak su tri osobe, od kojih dvoje djece, poginule u nesreći blizu grčkog otoka Samos kad je potonuo čamac u kojem je bilo najmanje 12 osoba.

Više od 200 kandidata za azil poginulo je od početka godine u Sredozemnom moru, većinom pri pokušaju da doplove do Italije, prema podacima Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

U 2018. godini gotovo je 48.000 izbjeglica ili migranata ušlo u Grčku od kojih nekih 32.000 preko otoka u Egejskom moru najbližih turskoj obali.

Ukupno više od 70.000 migranata i izbjeglica živi u ovom trenutku u Grčkoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:33