JAVLJAJU IRANSKI MEDIJI

NA POMOLU NOVA ESKALACIJA NA BLISKOM ISTOKU Iran tvrdi da je zaplijenio još jedan strani tanker: 'Krijumčario je naftu za neke arapske države'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.08.2019. u 11:25

FILE PHOTO: Oil tankers pass through the Strait of Hormuz, December 21, 2018. REUTERS/Hamad I Mohammed/File Photo
Hamad I Mohammed/File Photo / REUTERS

Arhivska fotografija, brod sa slike nije onaj koji je Iran zaplijenio

Iran je zaplijenio još jedan 'strani tanker' u Perzijskom zaljevu, izvijestili su u nedjelju državni mediji u toj zemlji.

Reuters prenosi izvješće iranske državne televizije prema kojemu su pripadnici mornaričke jedinice u sastavu Revolucionarne garde zaplijenili strani tanker koji je 'krijumčario naftu za neke arapske države'. Navodi se da je tanker prevozio 700.000 litara nafte te da je nekoliko članova posade privedeno.

Zasad nema informacija o nazivu broda kao ni pod čijom zastavom plovi. Nepoznate su i okolnosti i točna lokacija zapljene.

Incident o kojemu javljaju iranski mediji događa se u trenutku povišenih napetosti između Irana i Zapada, a poglavito SAD-a. Vlasti u Teheranu nedavno su već zaplijenile tanker Stena Impero, koji plovi pod britanskom zastavom, a što je izazvalo osude međunarodne zajednice, ali i prijetnje Washingtona da će reagirati ukoliko Iran nastavi s kršenjem međunarodnih normi i ugrožavanjem, kako su naveli, slobodne trgovine.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo