PRETRPJELI TRAUME

NA POMOLU RASPLET JEDNOG OD NAJVEĆIH MEDICINSKIH MISTERIJA Istraga o tajnovitoj bolesti diplomata koji su zaradili ozljede mozga dovela do krivca

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 11.09.2018. u 18:17

 • Reuters, Profimedia

   

  Istraga američkih agencija o tajnovitoj bolesti američkog diplomatskog osoblja na Kubi i Kini pokazuje da je Rusija glavni osumnjičeni, objavila je mreža NBC News u utorak.

  FBI, CIA i druge američke agencije ukazuju na upletenost Moskve, objavio je NBC, navodeći nekoliko neimenovanih dužnosnika koji su govorili o istrazi.

  Ipak, dokazi nisu dovoljni da bi Sjedinjene Države javno proglasile Moskvu odgovornom, prema izvješću NBC-a.

  Američki dužnosnici u srpnju su rekli da još istražuju zdravstvene probleme u američkom veleposlanstvu na Kubi i da ne znaju tko ili što je u pozadini tajnovite bolesti, koja je počela 2016. i zarazila 26 Amerikanaca.

  Simptomi uključuju gubitak sluha, zujanje u ušima, vrtoglavicu, glavobolju i umor, što je svojstveno "blažoj traumatskoj ozljedi mozga", rekli su dužnosnici State Departmenta.

  State Department je rekao u lipnju da je vratio skupinu diplomata iz Guangzhoua u Kini  zbog zabrinutosti da pate od tajnovite bolesti povezane s ozljedom mozga.

  Kubanski dužnosnici, koji provode vlastitu istragu, opovrgnuli su svaku upletenost ili saznanje o tome što je u pozadini.

  SAD vjeruje da su protiv vladinih zaposlenika upotrijebljena sofisticirana elektromagnetska oružja, možda zajedno s drugim tehnologijama, objavio je NBC.

  Tagovi

  Izdvajamo