TRADICIONALNO OKUPLJANJE

NACIONALNI MOLITVENI DORUČAK S TRUMPOM Pozvao sve okupljene, među njima i senatore, vjerske vođe i Marijanu Petir, da se pomole za Schwarzeneggera

 REUTERS

Američki predsjednik Donald Trump danas ujutro je okupio vjerske vođe, članove Senata i Kongresa, te državnike iz 140 zemalja svijeta na 65. Nacionalnom molitvenom doručku, javlja britanski Guardian.

Za vrijeme doručka, komentirao je lošu gledanost nove sezone 'Pripravnika' u kojoj je Trumpovo mjesto poduzetnika preuzeo poznati glumac i bivši guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger.

- Unajmili su veliku, veliku filmsku zvijezdu, Arnolda Schwarzeneggera, da me zamijeni. I znamo kako je to završilo. Gledanost je završila u odvodu. Bila je to potpuna katastrofa. A Mark [Burnett, producent 'Pripravnika'] se više nikad, nikad neće kladiti protiv Trumpa, rekao je i pozvao okupljene da se pomole.

- Želim da se pomolimo za Arnolda, ako možemo, da dobije tu gledanost, rekao je Trump.

Schwarzenegger je Trumpu odgovorio u videu koji je objavio na Twitteru:

- Hej Donalde, imam super ideju. Zašto se ne zamijenimo za poslove? Ti preuzmi TV, jer si stručnjak za gledanost, a ja ću preuzeti tvoj posao, pa će ljudi konačno opet mirno spavati, rekao je.

I Petir na molitvenom doručku

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir također je bila prisutna na Nacionalnom molitvenom doručku, o čemu je priopćenjem obavijestila hrvatske medije.

Petir je istaknula da su zaštita ljudskog dostojanstva, sloboda vjeroispovijesti, borba protiv terorizma i pouzdanje u Boga da upravlja našim srcima prilikom donošenja odluka bile ključne poruke ovogodišnjeg molitvenog doručka.

Prisutnima se obratio predsjednik SAD-a Donald Trump rekavši kako je Nacionalni molitveni doručak jedan od najznačajnijih običaja američkoga naroda te se nada kako će i idućih sedam puta sudjelovati na njemu, navodi se u priopćenju.

“Ovdje dolazimo iz različitih religija, ujedinjeni u vjeri. Vidimo grozne stvari koje se čine u ime vjere, ali nemaju veze s vjerom. Vjernicima se odsijecaju glave zbog njihove vjere, a odsijecanje glave nismo vidjeli još od srednjeg vijeka. Sve nacije moraju dići svoj glas protiv toga“, rekao je Donald Trump naglasivši da ISIS progoni i napada i muslimane i židove, a nad kršćanima provodi genocid. Trump je najavio snažan odgovor na to i neumoljivu borbu protiv terorizma.

"Inspirira me vidjeti demokrate i republikance da mole zajedno. Toliko se trudimo u svakodnevnom životu da se naš glas čuje na zemlji: aktivni smo na društvenim mrežama, pišemo blogove, no kada molimo, naš se glas čuje na nebu, rekao je glavni govornik kontra-admiral Berry C. Black te poručio: „Molite za sve ljude, bez obzira na to čitate li Bhagavad Gitu, Kur'an, Bibliju ili nešto drugo”, navodi se u priopćenju.

Marijana Petir je rekla da je posebnost molitvenog doručka u tome što su državnici cijelog svijeta bez obzira na razlike u razmišljanjima koje imaju, spremni moliti zajedno kako bi približili svoja stajališta za dobro naroda kojima služe, svjesni da je Bog iznad svih nas i da njemu ništa nije nemoguće, stoji u priopćenju.

Na Nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu na preporuku zastupnice Petir prisustvovali su i mladi hrvatski političari Klementina Karanović iz Majura, Nikolina Vrbančić iz Karlovca i Tomislav Katanović iz Križevaca koji sudjeluju i u posebnom programu za mlade političare u Washingtonu.

Posjet SAD-u zastupnica Petir završava u petak, 3. veljače kada će se susresti s predstavnicima hrvatske zajednice u Washingtonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:53