SEKSUALNI NAPAD

Najavljene nove optužnice protiv Weinsteina

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 02.07.2018. u 19:57

FILE PHOTO: Harvey Weinstein speaks at the UBS 40th Annual Global Media and Communications Conference in New York, NY, U.S. on December 5, 2012. REUTERS/Carlo Allegri/File Photo
REUTERS

Harvey Weinstein

Tužitelj okruga Manhattan u ponedjeljak je najavio nove optužnice protiv filmskog producenta Harveya Weinsteina koji je u svibnju već optužen za silovanje i kriminalnu seksualnu aktivnost.

Nove optužbe uključuju seksualni napad i još jednu žrtvu osim dvije žene koje su dio prve optužnice. Weinstein je bio jedan od najmoćnijih ljudi u Holywoodu, a sebe ne smatra krivim.

"Ova optužnica rezultat je nevjerojatne hrabrosti žrtava koje su odlučile progovoriti", priopćio je tužitelj Cyrus Vance Jr. i dodao kako se "istraga nastavlja".

Više od sedamdeset žena optužilo je suosnivača studija Miramax za seksualno napastovanje, uključujući silovanje. To je pokrenulo pokret #MeToo u kojem su stotine žena javno prozvale moćne muškarce u poslovnom, političkom i zabavnom svijetu.

Upravni odbor Weinstein Co. otpustio je moćnog producenta, ta je tvrtka u ožujku proglasila bankrot, a američka Akademija filmskih umjetnosti i znanosti izbacila ga je iz svojih redova.

Ista institucija Weinsteinu je ranije dala niz Oscara za filmove koji su u devedesetim godinama pomogli u definiranju neovisne kinematografije, poput "Zaljubljenog Shakespearea" i "Paklenog šunda".

Izdvajamo