POTONUO BROD

NAJMANJE 58 MIGRANATA SE UTOPILO KOD OBALE MAURITANIJE Brodu koji ih je prevozio iz Gambije je ponestalo goriva

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 05.12.2019. u 07:47

A pregnant woman is helped by a member of medical staff after arriving aboard a Spanish maritime rescue boat, after being rescued at sea north of Spain's Canary Islands, on the island of Gran Canaria, Spain, November 22, 2019. REUTERS/Borja Suarez REFILE - CORRECTING LOCATION
REUTERS

Ilustracija

Potvrđena je smrt najmanje 58 ljudi nakon što je brod koji je prevozio migrante iz Gambije potonuo u srijedu dok se približavao obali Mauritanije, izvijestila je u četvrtak UN-ova Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

Brod je prevozio oko 150 migranata, a 83 osobe uspjele su otplivati do obale, gdje su počele zaprimati pomoć lokalnih vlasti, IOM-a i UNHCR-a, navodi se u objavi.

Preživjeli su osoblju IOM-a kazali da je na brodu bilo najmanje 150 ljudi, uključujući žene i djecu, a da je put iz Gambije započeo prošle srijede, 27. studenog.

U trenutku približavanja Mauritaniji, državi u sjeverozapadnoj Africi na obali Atlantskog oceana, brodu je počelo ponestajati goriva, ispričali su preživjeli, koji se trenutno nalaze u Nouadhibouu, drugo najvećem mauritanskom gradu.

Voditeljica misije IOM-a u Mauritaniji Laura Lungarotti izvijestila je da lokalne vlasti vrlo učinkovito koordiniraju akciju pomoći s agencijama koje su trenutno prisutne u Nouadhibouu.

"Naš zajednički prioritet je brinuti se za sve koji su preživjeli i pružiti im pomoć koja im je potrebna", rekla je Lungarotti.

Ozlijeđeni su prebačeni u gradsku bolnicu, a vlasti u Mauritaniji stupile su i u kontakt s gambijskim konzularnim službama kako bi se migrantima osigurala potrebna podrška, izvijestio je IOM.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo