DRAMA U ARIZONI

NAJMANJE OSMERO OSOBA SMRTNO STRADALO NAKON IZNENADNE KIŠE Nabujala rijeka ubila cijelu grupu plivača poslije dužeg perioda teške suše

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 17.07.2017. u 08:31

, Image: 342047370, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Ilustracija

PHOENIX - Najmanje osam osoba utopilo se u rijeci u američkoj saveznoj državi Arizoni, kada je grupu plivača savladala velika bujica koja je posljedica obilnih kišnih padalina u tom sušom pogođenom području, objavila je lokalna policija.

Lokalne vlasti tragaju za preostalim nestalima nakon nesreće u subotu poslijepodne na rijeci Verde u blizini gradića Payson, 145 kilometara udaljenog od glavnog grada Phoenixa, stoji u izjavi ureda šerifa okruga Gila, koji nije dao detaljnije podatke o poginulima i nestalima.

Lokalni mediji objavili su da se među stradalima nalazi najmanje dvoje djece.

Šerif J. Adam Sheperd kazao je u izjavi da je u tijeku operacija traganja i spašavanja te da su u nju uključeni i helikopter ministarstva za javnu sigurnost države Arizona, kao i članovi lokalnog vatrogasnog društva te zaposlenici državne agencije za šume.

Meterološka služba u Phoenixu oglasila je opasnost od poplava i bujica za većinu Arizone do ponedjeljka navečer, dok se oko sredine idućeg tjedna očekuju nova olujna nevremena.

Izdvajamo