SUŠA

NAJMNOGOLJUDNIJA NJEMAČKA SAVEZNA POKRAJINA U STRAHU OD NESTAŠICE BENZINA Neuobičajeno visoke temperature i izostanak kiše spustili vodostaj Rajne

Rajna snimljena tijekom sušnog perioda u listopadu 2018. godine
 Profimedia, Zuma Press - News

Nakon neuobičajeno toplog vremena za ovo doba godine, vodostaj Rajne je u daljnjem padu što sprječava normalnu plovidbu najvažnijom njemačkom riječnom prometnicom, javljaju novinske agencije u utorak.

Vodostaj Rajne južno od luka Köln i Duisburg toliko je nizak da teretni brodovi ne mogu biti natovareni punim kapacitetom.

Mnogi se pribojavaju prošlogodišnje situacije kada tankeri nisu mogli ploviti punih spremnika, što je u dijelovima najmnogoljudnije savezne pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija uzrokovalo nestašice goriva na benzinskim crpkama.

I mnoge tvrtke koje ovise o dijelovima koje dopremaju brodovi strahuju da bi mogle biti prisiljene kao i prošle godine smanjivati proizvodnju.

Kiše su najavljene za južnu Njemačku pa se očekuje porast vodostaja, ali poljoprivrednici na sjeveru Njemačke već tjednima očekuju padaline koji još nisu na vidiku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:34