UDARAC ISIS-u

NAJPOZNATIJI TERORIST SE PREDOMISLIO I ODLUČIO POSTATI GLAVNA META ISIS-a Abdeslam policiji: 'Reći ću vam sve što znam!'

 Reuters, youtube screenshot

Jedan od pariških napadača, Salah Abdeslam, pristao je biti doušnik francuske policije, te tako postao najtraženiji čovjek Islamske države, prenosi Daily Mail.

26-godišnjak za kojeg se sumnja da je bio glavno organizator napada u Parizu u studenom prošle godine, uhićen je ranije ovog mjeseca tijekom racije u Bruxellesu.

Abdeslam nije razgovarao s istražiteljima nakon napada u Belgiji, no jutros se pojavila informacija da želi 'surađivati' s francuskim vlastima.

Njegov je odvjetnik potvrdio da njegov klijent želi biti izručen Francuskoj.

'Želi surađivati s francuskim vlastima', kazao je njegov odvjetnik Cedric Moisse nakon što ga je posjetio u zatvoru gdje se nalazi od 18. ožujka.

Abdeslam je već prije rekao kako mu je bila namjera da se raznese kod Stade de France stadiona u Parizu, no odustao je u posljednji čas.

Belgijski ministar vanjskih poslova rekao je da je Abdeslam također planirao napad na neke ciljeve u Bruxellesu.

Abdeslamovo uhićenje je bio snažan udarac ISIS-ovim operacijama u Europi.

Inače, ovaj rođeni Belgijanac marokanskih korijena, odrastao je u Molenbeeku. Dvije je godine radio kao mehaničar u željeznici, a jedno je vrijeme zajedno s bratom vodio i bar.

Braća su neko vrijeme provela u zatvoru zbog oružane pljačke, a vjerije se da su upravo tamo postali radikalizirani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:50