HOROR U SAN DIEGU

NAJTEŽI DANI PROSLAVLJENOG TENISAČA Uhapsili su mu oca, čuvenog teniskog trenera, raskrinkali ga kao monstruoznog pedofila

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 26.07.2017. u 21:15

FILE PHOTO: Nick Philippoussis, father of Australian tennis star Mark Philippoussis is seen watcing his son play during a match at the Australian Open in Melbourne, Australia, January 21. REUTERS/Will Burgess/File Photo
REUTERS

Nick Philippoussis

Otac proslavljenog australskog tenisača Marka Philippoussisa, koji je nekoć igrao u finalu Wimbledona i US Opena, uhićen je pod optužbom za seksualno zlostavljanje djece.

Teniskog trenera Nikolausa Philippoussisa (68) policija je odvela iz njegova doma u San Diegu, a lokalni list San Diego Union-Tribune piše kako je policija šturo izvijestila da su žrtve zlostavljanja djeca mlađa od 14 godina te da je riječ o njegovim učenicima.

Određena mu je jamčevina u iznosu od 2,1 milijuna eura.

Pomoćnik šefa policije Greg Rylaarsdam izvijestio da je istraga tek u povojima.

- Svima koji imaju informacije od značaja za ovu istragu poručujemo da kontaktiraju sa nama - izjavio je Rylaarsdam.

Prema podacima na internetskoj stranici policije, Nikolaus Philippoussis priveden je zbog sumnji da je spolno općio s djetetom u dobi od 10 godina ili mlađe, pohotno nasrtao na dijete mlađe od 14 godina te oralni snošaj s djetetom mlađim od 18 godina.

Vijest o uhićenju snažno je odjeknula u San Diegu, gdje Philippoussis daje privatne sate tenisa te u Australiji gdje je poznat po uspješnoj karijeri u tenisu.

Njegov sin Mark napustio je svijet profesionalnog tenisa 2015. godine, a smatra se da nije umiješan u ovaj slučaj. Otac Nick bio mu je trener dugi niz godina.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo