NAĐENA NAKON 15 GODINA

NAKON 15 GODINA RIJEŠEN SLUČAJ BRUTALNO UBIJENE DJEVOJČICE! Na tijelu 'njemačke Maddie McCain' bio je DNK neonacističkog ubojice...

 Twitter

Jedna od najvećih krim-drama u njemačkoj povijesti riješena je nakon što je DNK neo-nacističkog masovnog ubojice Uwea Bönhardta pronađeno na ostacima nestale djevojčice Peggy Knobloch.

Bönhardt i njegov prijatelj Uwe Mundlos počinili su samoubojstvo 2011. nakon neuspjele pljačke banke s kojom su htjeli financirati svoju neonacističku organizaciju Nacionalsocijalističko podzemlje (NSU) koja je između 2000. i 2007. ubila devet migranata i jednu policajku.

'Nacistička mlada' Beate Zschäpe (41) kazala je sucima da želi svjedočiti o brutalnoj smrti devetogodišnjakinje koju je, smatra se, ubio jedan od njezinih ljubavnika.

Zschäpe, koja je jedina živa iz NSU ćelije, trenutno je na suđenju zbog svoje uloge u ubojstvima. I Bönhardt i Mundlos bili su njezini ljubavnici, a na njihovim računalima nakon njezinog uhićenja pronađena je pornografija i nacistička propaganda.

Sada ta računala ponovno pregledavaju kako bi otkrili još tragova koji se tiču smrti malene Peggy Knobloch.

Brojne igračke, uključujući i medvjedića, pronađena su u skrovištu olupine njihovog karavana kojeg je Zschäpe zapalila nakon što su se njezini kolege ubili.

U njihovom skrovištu policija je pronašla i igru Pogromoly koju su sami izmislili, a sličnu Monopolyju, u kojoj je pobjednik onaj koji prikupi najveći broj Židova u plinskoj komori.

Peggy Knobloch - često nazivana njemačkom Maddie McCann - imala je samo devet godina kada je nestala u svibnju 2001.

Nakon što se nije vratila iz škole, osim u Njemačkoj tjednima su je tražili i u Turskoj i Češkoj, ali je nisu pronašli. Unatoč tome, mentalno zaostao muškarac iz područja gdje je Knobloch nestala, priznao je 2002. godine da je ubio djevojčicu samo da bi prikrio činjenicu da ju je seksualno zlostavljao. Muškarac je kasnije povukao svoje priznanje, no osuđen je na život u zatvoru te je poslan u psihijatrijsku bolnicu na služenje kazne. Muškarcu je 2014. godine zatvorska kazna poništena te je pušten.

No, ranije ove godine, skupljači gljiva pronašli su njeno tijelo samo 15 kilometara od doma, a 150 kilometara od mjesta gdje su se Bönhardt i Mundlos ubili 2011. Divlje životinje oskvrnule su njezin 'grob'.

Zschäpe, čije suđenje traje od 2013. i još mu se ne nazire kraj, kazala je svom odvjetniku Mathiasu Graselu da želi odgovoriti na pitanja oko Peggy. Njezine riječi bit će saslušane 5. prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:37