NOVA MJERA PREVENCIJE

NAKON SAMO DVA DANA TRUMP JE POSTROŽIO SVOJU ODLUKU Putnicima iz Velike Britanije i Irske također zabranjen ulazak u Sjedinjene Države

Donald Trump
 AFP

Američki predsjednik Donald Trump u subotu je proširio zabranu ulaska u Sjedinjene Države na Veliku Britaniju i Irsku za osobe koje su nedavno boravile u europskim zemljama schengenske zone i ta mjera stupa na snagu s ponedjeljka na utorak.

Američki predsjednik je na konferenciji za novinare samo potvrdio da će se ta mjera uskoro odnositi i na te dvije zemlje koje su do sada bile izuzete.

"Obustavljamo sva putovanja iz Velike Britanije i Irske. Ta mjera će stupiti na snagu u ponedjeljak u ponoć po vremenu u Washingtonu", što je po srednjoeuropskom vremenu u utorak u 5 sati, rekao je potpredsjednik Mike Pence.

"Amerikanci u Velikoj Britaniji i Irskoj mogu se vratiti doma, kao i oni koji imaju stalni boravak u Sjedinjenim Državama, a koji se nalaze u te dvije zemlje", rekao je. Oni će morati putovati preko ograničenog broja zračnih luka gdje će morati proći kontrolu.

Predsjednik Trump iznenadio je Europsku uniju u srijedu najavom tridesetodnevne obustave ulaska u Sjedinjene Države za strane putnike koji su tijekom posljednjih 14 dana boravili u 26 europskih zemalja. Zabrana je stupila na snagu u subotu u 4,59 po srednjoeuropskom vremenu.

Ta mjera, koju oštro kritizira Europska unija, izazvala je polemiku jer nije obuhvaćala Veliku Britaniju, gdje se epidemija brzo širi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:40