MANCHESTER U STRAHU

NAKRATKO EVAKUIRANA ZGRADA BBC-a, PREKINUT RADIJSKI PROGRAM Vojska je u stanju pripravnosti, nogometni klub Chelsea otkazao proslavu naslova

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 24.05.2017. u 17:12

Soldiers walk with a police officer on Whitehall in London, Britain May 24, 2017. REUTERS/Neil Hall
Ilustracija/REUTERS

Radio postaja BBC-a, smještena u samom središtu Manchestera, u srijedu je bila nakratko evakuirana nakon oglašavanja protupožarnog alarma.

- Nije riječ ni o kakvom incidentu. Sve je u redu, nastavljamo program - kazao je voditelj i nastavio program uživo, koji je nakratko bio prekinut. 

Britanska vojska u srijedu se pripremala za raspoređivanje oko zgrade parlamenta nakon uvođenja najvišeg stupnja pripravnosti u zemlji.

Premijerka Theresa May priopćila je dan ranije da će se vojnici priključiti policijskim ophodnjama na strateškim mjestima, nakon napada u Manchesteru, u kojem je u ponedjeljak navečer poginulo 22 ljudi, a 59 je ranjeno.

Britanija je od jučer na najvišem stupnju alarma vezanog uz sigurnost, a riječ je o razini koja se označava kao kritična, što znači kako se smatra da je novi napad gotovo neizbježan.

Nogometni klub Chelsea, pobjednik engleskog prvenstva, objavio je u srijedu kako zbog napada u Manchesteru otkazuje pobjedničku povorku kojom je iduće nedjelje na londonskim ulicama trebao proslaviti naslov.

- U svjetlu ovih tragičnih događaja, mislimo da nije umjesno organizirati proslavu naslova - stoji u priopćenju koje je klub objavio na službenoj internetskoj stranici.

- Ni u kojem slučaju ne želimo trošiti velika sredstva održavajući još jedan događaj na ulicama Londona - piše klub.

- Odluku smo donijeli nakon što je vlada podignula stupanj opasnosti od terorizma na najvišu razinu - dodaje Chelsea, koji u subotu na Webleyju igra s Arsenalom u završnici engleskog kupa.

Klub iz zapadnog Londona 'dat će donaciju za žrtve', a njegovi će igrači u subotu igrati s crnim vrpcama oko ruke.

- Naše su misli uz žrtve, njihove obitelji i prijatelje - rekli su iz kluba Chelsea.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo