STRANKA TRAŽI ŽURNU ISTRAGU

NAPAD NA NAJVEĆEG DODIKOVOG KRITIČARA Oporbenom zastupniku Drašku Stanivukoviću u Banjoj Luci uništen auto: 'To je prijetnja s mafijaškim potpisom'

 
 Facebook

Oporbeni zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković, poznat po oštrom kritiziranju vlasti u tom entitetu, u utorak je prijavio kako su mu nepoznati počinitelji protekle noći uništili automobil parkiran u dvorištu obiteljske kuće u Banjoj Luci a iz njegove Partije demokratskog progresa (PDP) odmah su reagirali upoozrenjem kako je riječ o "prijetnji s mafijaškim potpisom".

- Ovo je gnusan napad na mladog čovjeka koji razmišlja svojom glavom. Ovo je očevidno opomena sa mafijaškim potpisom", izjavio je novinarima u Banjoj Luci predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Stanivuković je ranije tijekom dana na društvenim mrežama objavio fotografiju automobila "Golf" na kojemu je uništeno vjetrobransko staklo, izbušene su sve četiri gume a karoserija vozila išarana grafitima.

- Tko mi to i kakvu poruku šalje - postavio je Stanivuković pitanje uz snimku koju je objavio.

Banja Luka, 030119.
Reportaza o stanju u Banja Luci, ubojstvu Davida Dragicevica i nedavnim neredima pri okupljanju skupine Pravda za Davida.
Na fotografiji: Drasko Stanivukovic - mladi clan oporbene Partije Demokratskog Progresa i zastupnik u Skupstini Republike Srpske.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX
Draško Stanivuković

Borenović je kazao kako PDP traži od policije žurnu istragu i poduzimanje mjera kojima će se zajamčiti Stanivukovićeva osobna sigurnost.

Zastupnik Srpske demokratske stranke (SDS) koja je također dio oporbe Nebojša Vukanović ustvrdio je kako je ovo poruka svim građanima da nisu sigurni i da zbog toga mora odgovarati ministar unutarnjih posloda RS Dragan Lukač.

- Jasno je da je ova država zarobljena od mafije - kazao je Vukanović.

Iz Policijske uprave Banja Luka potvrdili su kako su zaprimili Stanivukovićevu prijavu o oštećenju imovine te kako provode očevid kao i da su o svemu izvjestili okružno tužiteljstvo.

Draško Stanivuković postao je najprepoznatljivije lice oporbe u RS aktivno sudjelujući u prosvjedima protiv režima Milorada Dodika koje je inicirala skupina "Pravda za Davida". Zbog sudjelovanja u prosvjedima policija ga je tri puta privodila te protiv njega podnosila prekršajne prijave a sada mu prijete i kaznenim progonom zbog "oštećenja policijske imovine" tijekom uhićenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:49