POKUŠAJ UBOJSTVA

NAPADAČ NA AZEMA VLLASIJA PRIZNAO KRIVNJU 'Pucao sam na njega zbog događaja iz 80-ih, pucao bih i na Thacija'

Azem Vlasi
 Vojko Bašic / Hanza Media

Prištinskog odvjetnika Azema Vllasija hicima iz vatrenog oružja ranio je u ponedjeljak ujutro Murat Jashari, koji je uhićen i priznao je krivnju, ustvrdivši kako je pucao zbog "događaja iz 80-ih" godina prošlog stoljeća, izvijestili su u ponedjeljak navečer prištinski i beogradski mediji.

Murat Jashari, brat bivšeg lokalnog zapovjednika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Ismeta Jasharija, poznatog i po ratnom nadimku Komandant Kumanovo, poručio je, kako prenose prištinski mediji, da bi pucao i na kosovskog premijera Isu Mustafu i predsjednika Kosova Hashima Thacija, prenosi večeras RTS, pozivajući se na prištinske medije.

Kosovska policija je uhitila i Avni Luminicu, osumnjičenog kao pomagača Murata Jasharija u napadu na Azema Vllasija.

Prethodno je glasnogovornik kosovske policije Baki Keljani objavio da su uhićene dvije osobe, osumnjičene da su pucale u Azema Vllasija, uz objašnjanje da je "napad vjerojatno bio planiran".

Vllasi, koji je u ponedjeljak oko osam sati ranjen iz vatrenog oružja u Prištini, nije u životnoj opasnosti, a medijima je izjavio kako ga je ranio "naručeni atentator", ali da ne želi nagađati o motivima napada.

Azem Vllasi bio je u doba SFRJ predsjednik tadašnjeg Saveza socijalističke omladine Jugoslavije, te predsjednik Saveza komunista Kosova do jeseni 1988. godine, kada dolazi u sukob s tadašnjim vodstvom Srbije, na čelu sa Slobodanom Miloševićem.

Vllasi se suprotstavio ustavnim i političkim promjenama koje je Milošević najavljivao, koje su predviđale da Kosovu oduzmu visoki stupanj autonomije po Ustavu SFRJ od 1974. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:05