SUDSKA ISTRAGA

NAPADAČ NA POLICIJU NA REUNIONU VIKAO 'ALLAHU AKBAR' Prije napada se posvađao s ocem pa ga je tim povikom htio posramiti i izazvati zanimanje medija

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 03.11.2019. u 21:10

Members of the Minatitlan municipal police stand guard outside the place where 13 people were killed in a shooting, in Minatitlan, Veracruz State, Mexico on April 19, 2019. Thirteen people, including a child, were killed April 19, 2019, when a group of unidentified gunmen opened fire on a party in the violence-wracked eastern Mexican state of Veracruz, officials said. The Secretariat of Public Safety said the gunmen arrived at a family reunion in Minatitlan asking to see someone named
ANGEL HERNANDEZ / AFP / Profimedia

Sudska istraga pokrenut će se u ponedjeljak protiv napadača nožem koji je uz povik "Bog je velik" upao u policijsku stanicu na francuskom otoku Reunionu u Indijskom oceanu i koji ostaje u pritvoru, rekao je u nedjelju glavni državni odvjetnik Saint Denisa.

Dvadesetogodišnji napadač je na saslušanju rekao da se "posvađao s ocem" i da je napad izveo kako bi ga "posramio", znajući da će povik "Bog je velik" ("Alah Akbar") naići na golemo zanimanje medija, dodao je državni odvjetnik Eric Tuffery.

Po riječima državnog odvjetnika, osumnjičenik se bacio na mladu ženu na ulazu u stanicu stavivši joj nož pod grlo, nakon čega je razoružan. U izgredu nitko nije ranjen.

"Istragom će se utvrditi motivi napada", istaknuo je Tuffery, rekavši da mladić ostaje u pritvoru u okviru istrage počete u subotu za "nasilje s predumišljajem i za veličanje terorizma".

U noći na nedjelju u napadačevu domu u Saint Denisu na Reunionu policija je izvršila pretres i zaplijenila mu računalo i mobitel, rekao je dobro obaviješten izvor.

Zasad nema naznaka koje bi upućivale na terorizam, dodaje isti izvor, napomenuvši da je mladić otprije poznat policiji, ali samo zbog nasilnog ponašanja.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo