NAORUŽANI NAPADAČI

Napadnut grčki naftni tanker, oteto osam pomoraca

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 31.12.2019. u 12:18

FILE PHOTO: Stena Impero, a British-flagged vessel owned by Stena Bulk, is seen at undisclosed place off the coast of Bandar Abbas, Iran August 22, 2019. Nazanin Tabatabaee/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS. ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY./File Photo
VIA REUTERS

arhiva

Osam pomoraca s grčkog naftnog tankera oteto je u utorak ujutro u Kamerunu, nakon što su naoružane osobe upale na taj brod usidren u luci Limbe, navodi se u priopćenju grčkog ministarstva trgovačke mornarice.

Tijekom napada na tanker Happy Lady ranjen je jedan Grk, član posade od 28 mornara, dodao je isti izvor.

Među osam otetih članova je pet Grka, dvojica Filipinaca i jedan Ukrajinac.

"Ministar za trgovačku mornaricu Yannis Plakiotakis je informiran i prati taj slučaj, kao i grčko ministarstvo vanjskih poslova i kompanija u čijem je vlasništvu tanker", naglašava se u priopćenju.

Napadi na brodove i otmice su relativno česti u Gvinejskom zaljevu, na zapadnoj obali Afrike. Pirati nekada danima zadržavaju brodove koje pljačkaju i traže visoke otkupnine prije oslobađanja posade.

U studenome je jedna naoružana skupina zauzela grčki naftni tanker Elka Aristote desetak milja od Lome, glavnog grada Toga i otela 4 mornara.

Trojica su puštena 13. prosinca, ali četvrti je umro u zatočeništvu. Još traje istraga o tom slučaju, ali čini se da je umro od posljedica bolesti, objavio je brodovlasnik.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo