SKANDAL NA OTOKU

NAPOKON OTKRIVEN IDENTITET BOGATOG BIZNISMENA OPTUŽENOG ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE ŽENA U javnost su procurili detalji koji mu nikako ne idu u korist

 
Sir Philip Green
 Getty Images for Burberry

Napokon je otkriven identitet bogatog britanskog biznismena optuženog za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje žena - riječ je o Sir Philipu Greenu (66), vlasniku modne kompanije Topshop. Tajkun je zanijekao sve optužbe, ali u javnost su procurili detalji koji mu nikako ne idu u korist.

Naime, Daily Mail detaljno je opisao što se u siječnju ove godine zapravo događalo na humanitarnoj večeri koju je organizirao Presidents Club, za koji je zadužen upravo Green. Čak je i The Financial Times objavio kako je spomenuta večera bila obična "krinka za seksualno zlostavljanje hostesa".

- Najmanje 130 zgodnih, mladih žena uznemiravali su sredovječni muškarci. Jednoj je gost tijekom večere pokazivao penis, a od druge se tražilo da se skine i pleše na stolu - ovako je opisan tzv. humanitarni događaj na kojemu je sudjelovalo čak 360 muškaraca. Sir Philip Green sve navedeno komentirao je riječima kako "se ondje nije događalo ništa što se inače ne može vidjeti u svakom londonskom noćnom klubu".

Inače, Oliver Shah u svojoj knjizi "Damaged Goods" piše kako su Sir Philipa njegovi vlastiti zaposlenici opisali kao "odvratno ljudsko biće jer je svojim vrijeđanjem i teroriziranjem ljude često dovodio do ruba suza".

Britanski bogataš bio je omiljen među svjetskim zvijezdama - družio se, između ostalih, i sa zloglasnim holivudskim producentom Harveyjem Weinsteinom (66), a vrlo bliska prijateljica mu je i slavna manekenka Naomi Campbell (48).

Mediji su nerijetko pisali i o Greenovu rasipništvu - tako je za svoj 50. rođendan unajmio zrakoplov za 220 gostiju i odveo ih na Cipar. Svim uzvanicima, među kojima su bili i roker Rod Stewart (73) te princ Albert od Monaka (60), Sir Philip nabavio je toge, a na tulumu se popilo 1000 boca vina i 400 boca šampanjca te pojelo 40 kilograma kavijara. Slavljenik je bio odjeven poput rimskog cara Nerona.

Na proslavi 55. rođendana na Maldivima pjevali su mu Gladys Knight & the Pips, George Michael, Jennifer Lopez i Ricky Martin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:56