NIJE JEDINI SLUČAJ

'NAZOVITE TO TRAGIKOMIČNIM, MORBIDNIM, KAKO HOĆETE...' Slijepom Slovencu zavod za zapošljavanje ponudio posao vozača autobusa: 'Hitno nam se javite'

 
 Ilustracija / Profimedia, Sciencephoto RM

Nezaposleni Slovenac dobio je sa zavoda za zapošljavanje hitnu poruku da se javi na natječaj za posao vozača autobusa, ali su mu se odgovorni ispričali odmah nakon što je to objavio na društvenim mrežama, uz opasku kako je potpuno slijep i kao takav nesposoban za neke vrste poslova.

Sebastjan Kamenik iz Celja rekao je za televizijsku postaju POP-TV da je u mladosti stvarno imao želju postati vozač autobusa.

To mu se, eto, gotovo i ostvarilo.

- Nazovite to tragikomičnim ili morbidnim slučajem, kako hoćete - izjavio je.

- Shvaćam da službenici na zavodu rade svoj posao i rutinski šalju obavijesti o raspoloživim radnim mjestima jer moraju ispuniti kvote. No, bilo bi logično da onaj koji distribuira ponude šalje samo one koje su adekvatne za pojedinu osobu - rekao je Kamenik.

Dodao je kako za nezaposlene invalidne osobe s hendikepom ionako imaju sve podatke o njihovim radnim sposobnostima, kao i posebnog savjetnika za tu kategoriju tražitelja posla.

Kamenik kaže kako njegov slučaj očito nije jedini. Nakon što je sa svojom pričom izišao u javnost, javili su mu se i drugi slabovidni ili slijepi kolege s burze, tvrdeći kako su porukama preko telefona ili pismenom obaviješću na kućne adrese pozivani na razgovore za radna mjesta u pilani, mesnici, pa čak i vojsci...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:20