NEUNIŠTIV

'NE MOGU VJEROVATI, OVO JE ČUDO!' Fotoaparat mlade studentice nakon dvije godine isplivao 250 kilometara dalje, ali to nije bio kraj iznenađenjima

 
 Facebook

Mlada japanska studentica Serina Tsubakihara zamalo je pala sa stolice kada joj je nedavno zazvonio telefon, a čovjek s druge strane linije je rekao:

- Pronašli smo vaš fotoaparat!

Razlog zašto je mlada Serina bila tako iznenađena je činjenica da je kameru marke Canon izgubila još prije dvije godine na ljetovanju na japanskom otoku Okinawa. Već je zaboravila na nju, ni u najluđem snu nije se nadala da bi jednog dana omiljeni fotoaparat mogao ponovno završiti u njezinim rukama.

Međutim, tu nije bio kraj šokovima za Serinu.

- Aparat još radi, ni jedna kap vode nije završila u njemu!

Park Lee Facebook

Park Lee Facebook

Apsolutno nevjerojatno. Fotoaparat koji se nalazio u vodonepropusnoj futroli je proputovao čak 250 kilometara od Okinawe do Tajvana, školjke su ga doslovce prekrile, a cijeli aparat bio je kao nov!

Uređaj su pronašli jedni školarci na tajvanskoj plaži i odlučili su pronaći vlasnika. Nije im dugo trebalo, preko Facebooka su došli do mlade Serine.

- Nisam mogla vjerovati. Zapravo, sve sam saznala od jednog prijatelja koji mi je čak i poslao fotografije za koje sam mislila da su davno izgubljene - rekla je Serina Tsubakihara za BBC koja je apart izgubila u rujnu 2015. godine.

- Bila sam na ronjenju, a aparat sam izgubila kad sam išla pomoći jednoj svojoj kolegici koja je ostala bez zraka.

Park Lee Facebook

Park Lee Facebook

Aparat je dvije godine poslije pronašao 11-godišnji školarac. Futrola je bila gotovo neprepoznatljiva, ali znatiželjna djeca odlučila su je otvoriti. Poprilično su ostali začuđeni kad su shvatili da ni kap vode nije završio u aparatu, a pravo oduševljenje je nastalo kad su ga priključili na struju. Naime, aparat se počeo puniti.

Djeca su se potom posvađala u diskusiji što napraviti s aparatom. Jedni su htjeli zadržati ga, a drugi su htjeli pronaći pravu vlasnicu. Srećom, prevagnuli su oni pošteni i potraga za vlasnicom mogla je početi.

- Vidjeli smo neke fotografije iz Japana tako da smo zaključili da je vlasnica vjerojatno od tamo. Objavili smo slike na Facebook, a naše poruke su bile i na kineskom i na japanskom... Ubrzo su te slike stigle i do same gospođice Tsubakihare.

- Ne mogu opisati koliko sam sretna. Ovo mi vraća krasna sjećanja... - rekla je Serina najavivši da se sprema na put na Tajvan kako bi zahvalila školarcima koji su pronašli njezin aparat.

Park Lee Facebook

Park Lee Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:46