VRSTAN PENJAČ

NE, OVO NIJE BOŽIĆNA DEKORACIJA Gospođa Cheryl nemalo se iznenadila kada je vidjela smrtonosnog gosta, pobjegla iz dnevnog i zaključala se u sobu

 Snake Catcher Victoria Australia

Gospođa Cheryl nemalo se iznenadila kada je među ukrasima na božićnom drvcu u svojem domu u Melbourneu opazila o grančicu omotanu tigrastu zmiju, jednu od najvećih otrovnica u svijetu.

Opazivši nepozvana gosta nije paničarila već je odmah pozvala lovca na zmije Barryja Goldsmitha koji je vrlo brzo stigao i uklonio neobičan ukras s božićne jelke.

"Tigraste zmije vrlo spretno gmižu po stablima i iznimno su opasne. Pronalazio sam ih na svakojakim mjestima, no ovo je prvi put da je skidam s božićnog drvca", rekao je Goldsmith za AFP.

Kazao je i da je gospođa Cheryl fotografirala prizor, poslala mu fotgrafiju, pažljivo zatvorila vrata prostorije u kojoj se nalazila zmija, postavila ručnik na donji dio vrata i mirno ga čekala u drugoj sobi.

S obzirom na to da je toplo, zmije postaju aktivnije, objasnio je Goldsmith koji godišnje uhvati i pusti oko 400 zmija.

"Pronalazimo ih pod krevetima, u zahodskim školjkama, perilicama rublja, u 'Uggsicama', automobilima, psećim kućicama... Svima koji nabasaju na tigrastu zmiju savjetujem da je ne pokušavaju sami ubiti jer je vrlo, vrlo opasna", rekao je Goldsmith.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 10:43