NOVI DETALJI INCIDENTA

NEĆAKINJA OTROVANOG RUSKOG ŠPIJUNA NE VJERUJE U POLICIJSKU VERZIJU 'To je besmislica, zašto onda i kućni ljubimci nisu stradali'

Viktorija Skripal (u krugu)
 screenshot / Profimedia

Nećakinja otrovanog bivšeg špijuna Sergeja Skripalja (66) odbacila je kao "besmislicu" zaključak policije da je Skripalj bio napadnut kod kuće i traži odgovor od Velike Britanije o tome što se dogodilo njegovim kućnim ljubimcima, javlja britanski Mirror.

Naime, Viktorija (45) tvrdi kako nije istina da su Sergej Skripalj i njegova kći Julia, pronađeni onesvješteni na klupi u Salisburyju 4. ožujka, bili napadnuti kod kuće smrtonosnim nervnim otrovom poznatim pod nazivom 'novičok', jer se ne spominje smrt Skripaljeve dvije mačke i dva zamorca.

Prema policijskoj istrazi koja je pokrenula veliki spor između Rusije i Zapada, najveća koncentracija navedene kemikalije pronađena je na ulaznim vratima, po čemu se zaključuje da su najvjerojatnije otrovani kod kuće.

Skripaljeva nećakinja izjavila je kako želi uskoro otputovati u Veliku Britaniju da vidi teško bolesnog Skripalja i Juliju, koja je, prema Viktorijinim navodima, "otvorila oči, može jesti, piti i čak je izgovorila nekoliko riječi".

Prema medijskim izvješćima, susjedi Skripaljevih kazali su da su kućni ljubimci odenseni "na procjenu", te nije poznato jesu li otrovani. Policija službeno nije komentirala to pitanje.

Skripaljeva kći Julia ima psa Noira u Rusiji koji je navodno bio nestao, ali se sada nalazi u skloništu za pse. Moskovski Komsomolec objavio je da djelatnici skloništa za pse koji skrbe za Noira "ne znaju što da rade s njim" jer se od Julijinog poboljevanja nagomilavaju neplaćeni računi. No, Viktorija tvrdi kako je otkrila da je nepoznati donator platio za daljnji boravak psa u skloništu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:16