NEVJEROJATAN OBRAT NA SUDU

'NEĆU REĆI DA ŽELIM DA ISTRUNETE KAO ON' Ubila mu je brata dok je u dnevnoj sobi mirno jeo sladoled, a onda joj se obratio na sudu i šokirao...

 
 Tom Fox / Zuma Press / Profimedia

Policijska službenica u Dallasu je ubila susjeda Afroamerikanca, Bothama Jeana, dok je on mirno sjedio u svojoj dnevnoj sobi i jeo sladoled.

Amber Guyger pravdala se da je zamijenila njegov stan za svoj i bila je uvjerena da joj je upao lopov. Te večeri je stigla kući potpuno iscrpljena nakon brojnih prekovremenih na poslu i kad je našla otključana vrata, zgrabila je svoj pištolj i zapucala. Pogodila ga je ravno u srce.

Odmah je nazvala hitnu pomoć, a službeniku na telefonskoj liniji je barem 20 puta ponovila "Mislila sam da je to moja kuća."

Ubrzo je izbačena iz službe.

U srijedu je na teksaškom sudu proglašena krivom za ubojstvom. Iako je tužitelj tražio kaznu zatvora od 28 godina, koliko joj je sada, a mogla je dobiti i doživotni zatvor, osuđena je na 10 godina.

Pred sudom su bili prosvjednici koji su nezadovoljni tražili veću kaznu, a za to vrijeme se u sudnici 18-godišnji brat ubijenog, Brandt Jean, obratio Amber.

"Ako vam je stvarno žao, ja vam opraštam... Znam da ako odete Bogu i zamolite ga, i on će vam oprostiti. Ja vas volim. Govorim samo u svoje ime. Neću reći da želim da umrete i istrunete kao što je moj brat.

Osobno, želim vam samo najbolje. Nisam to mislio reći pred svojoj obitelji i nikome, ali ja nisam želio da odete u zatvor", rekao je i zaplakao.

Onda je zamolio suca da zagrli ubojicu.

Žena mu je pohitala u zagrljaj i dugo su ostali u njemu. Čuli su se samo jecaji. Oboje su plakali, a ljudi u sudnici bili su šokirani i dirnuti.

"Ovo je bilo nevjerojatno i iscijeljujuće djelo oprosta koje je toliko rijetko u današnjem društvu", rekao je odvjetnik koji je svemu svjedočio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:20